torstai 1. joulukuuta 2011

Opiskelua ja osteopatiaa

Otinpa itseäni niskasta kiinni ja ilmoittauduin Suomen Eläinkoulutuskeskuksen kahteen koulutusohjelmaan; Moduli II ja III:seen (Koiran lajityypillinen käyttäytyminen ja Asiakaspalvelu asiakkaan ohjaamisena). Liki seitsemänsadan summa tuosta tuli, mutta on se vaan sen arvosta. Moduli I:en oonkin jo käynyt tän vuoden alussa ja ollut siihen tosi tyytyväinen - tietoa tuli reilusti lisää. Enhän mä nyt varmaan olis tässä tilanteessa Coman kanssa ja jo hankkimassa toista koiraa, ellen olis aloittanut tässä koulussa opiskelemaan.

Suomen Eläinkoulutuskeskuksessa opetetaan positiivisen vahvistamisen kautta kouluttamista, mistä minä erityisesti pidän. Koulussa on myöskin erittäin mukavia opettajia ja tutoreita, jotka ohjastavat meitä tehtävissämme. Opiskelu tapahtuu suurimmaksi osaksi kotona, meille annetaan tunnukset nettisivulle, jossa on kaikki tehtävät, jotka meidän pitää tehdä ja myös muiden opiskelijoiden tuki. Opettajat ja tutorit täällä kommentoivat meidän kirjoituksia ja neuvovat sekä ohjastavat parempaan päin. Meillä on myös noin kerran kuussa lähipäivät, jolloin vietämme koko päivän koulutuskeskuksen tiloissa ja opiskelemme.

En millään malttaisi odottaa ensi vuoden syksyä, jolloin alkaa ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot. Syventävissä opinnoissa on kaksi vaihtoehtoa; Ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot sekä hajutyöskentelyn syventävät opinnot. Ellei ole mahdollista, että otan molemmat samaan aikaan opiskeltaviksi, niin valitsen ensin ongelmakoirakouluttajan opinnot ja sen jälkeen hajustyöskentelyopinnot.

Ongelmakoirakouluttajan syventävät opinnot sisältävät kolme eri modulia: käytöshäiriöiden anatomia, erilaiset käytöshäiriöt ja niiden hoitaminen (aggressio, pelot ja fobiat, muut käytöshäiriöt) sekä asiakaspalvelu ja hoitosuunnitelman tekeminen.

Hajutyöskentelyn syventävissä opinnoissa on taas viisi eri modulia: oppimispsykologian syventävä osuus, hajutyöskentelyn perusteet, hajuerottelu-/tunnistus sekä etsinätyö ja ilmaisu, tutustuminen hajutyöskentelyn eri sovelluksiin sekä käytännön harjoittelu ja työelämään tutustuminen.

Moduleilla vierailee lähipäivillä erilaisia luennoitsijoita, jotka luennoivat aiheeseen liittyen. 
Näissä kaikissa suoritustapa on sama kuin tuossa aikaisemmassa jo kerroin = opiskellaan niin sanotusti etäopiskeluna, mutta lähipäiviä on myös.
Tulipas siitä paljon tekstiä. Mutta jos olet kiinnostunut eläinten kouluttamisesta niin suosittelen tätä koulua!

Asiasta kolmanteen; Coman Helmi-panta saapui eilen postissa ja osteopaatillakin kävimme.

Carita kertoi, että Coma oli huomattavasti parempi jo kuin viime kerralla - kroppa oli siis alkanut "työskennellä" saadakseen hermopinteen lannerangasta pois. Eilen meillä meni hieman yli tunti, mutta saman hintainen käynti silti kuitenkin oli. Caritan mukaan pinne oli jo niin hienosti alkanut parantua, että katsotaan vielä kahden viikon päästä uudelleen, josko siihen vielä tarvittaisiin hoitoa lisää.

Eilen hoidettiin enemmän rintarankaa, sielläkin oli kuulemma jotain, joka jummasi Coman liikkuvuutta (peitsaa). Carita kehui, että Coma on todella hienosti ja herkästi hoitoon reagoiva koira, että todella hyvin on itse alkanut parantaa sitä pinnettä - monet koirat eivät kuulemma pysty siihen näin nopeasti. Peitsaamisen loppumisesta kuitenkaan ei ole koskaan 100 %:sta varmuutta, lihakset ovat jo oppineet tämän tavan, joten siitä pois pääseminen voi olla hankalaa ja koirakohtaista. Mutta kunhan koira on terve eikä kipuile niin kaikki on hyvin.

Itse olen huomannut, että Coma on huomattavasti energisempi eikä sen selkä ole niin köyryssä kuin ennen - itse asiassa ei juuri lainkaan. Varmasti kahden viikon päästä kolmannella käynnillä Carita kertoo, että miten tästä sitten jatketaan ja ajattelin vielä häneltä kysyä olisiko hyvä jos kävisimme säännöllisesti hieronnassa, jotta hän pystyy seuraamaan samalla Coman tilannetta, jotta saataisiin mahdollisimman nopeasti vastaava tilanne kuriin jos se vielä uusisi.

Niin ja laittakaa tulemaan niitä kysymyksiä tänne!

2 kommenttia: