Coma

"No matter what you do, I will always love you."NimiCatapha's County LadyKutsumanimiComa
RekisterinroFI44816/09Syntymäaika4.6.2009 Keuruulla
Rotu bokseriVäritiikerijuovainen
SukupuolinarttuKasvattajaTaina Toivonen, kennel Catapha's
IsäLiberum Avis LatinosEmäNikink-var-hard Passia
Säkäkorkeusn. 60 cmPainon. 25 kg


Terveys
Lonkat: A/B
Kyynärät: 0/0
Selän spondyloosi: aste 3, keskivaikea
Sydämestä ei kuulu sivuääntä.
Steriloitu 19.12.2012.

Luonne
Elämäni koira ja samalla ensimmäinen bokserini. Neidiltä löytyy luonnetta vaikka muille jakaa. Äärettömän energinen, häslä, perskärpänen, ihana ja välillä niin rasittava pieni bokseri. Tästä neidistä löytyy niin ihanat kuin huonotkin puolensa. Osaa hyvänä päivänä olla super-tottelevainen, maailman ihanin ja parhaiten koulutettu koira ja seuraavana päivänä ei kuuntele mitään eikä osaa edes remmissä kävellä kunnolla saati tulla luokse kutsusta, perusbokseri siis.

Tämä neiti ei myöskään pidä vieraista koirista, oma lauma on todellakin parasta eikä sen jäsenten kanssa ole kanssakäymisessä mitään ongelmaa. Ei kuitenkaan reagoi muihin koiriin jos ne pysyvät muutaman metrin päässä, tämä remmissä ollessa. Kaikenkaikkiaan maailman ihanin ja maailman rasittavin samaan aikaan.Luonnetesti suoritettu hyväksytysti 21.4.2013 pistein 172 +++ VIDEO, osa 2 & palaute

Harrastukset
- Henkilöetsintä (haku, tottis, esineruutu; ei toistaiseksi kisamielessä)


Historia
Kaikki alkoi siitä kun halusin ihan ikioman koiran. Olihan meillä suomenajokoira Nana, mutta oli ihana saada myös toinen koira. Olin silloin vielä 14-vuotias ja oli vuosi 2008. Rotuja joita katsoin olivat alaskanmalamuutti - joiden kasvattajille soitinkin ja kyselin. Tanskandoggi - isä ei antanut ostaa isoa koiraa. Beaucinpaimenkoira. Lopulta tulevan koiran sijasta taistelivat dalmatiankoira ja bokseri. Ja bokseriin päädyttiin. Ehtona toiselle koiralle olisi kuitenkin, että suorittaisin mopo- ja traktorikortin. Ja keväällä 2009 sen suoritinkin ja pääsin ensimmäisellä kerralla läpi - lukematta. Kortin käteeni saatuani aloin etsimään pentuja. Ja elokuussa 2008 meille saapui pieni bokserivauva Coma. 8 viikon ikäinen.

Ensimmäinen kohtaaminen Coman kanssa on juurtunut päähäni - kun nostin pienen haukkuvauva syliini Coma kiipesi heti ylemmäs ja asettui mukavasti ja nuolaisi kasvojani - minun oma koirani, rakkautta ensi silmäyksellä. Laitoin Coman takaisin muiden pentujen kanssa ja sitten astuimme sisälle. Allekirjoitimme kaikki sopimukset ynnä muut paperit - tästä hetkestä en muista muuta kuin, että saisinpa tuon pienen haukkuvauvan pian takaisin syliini. Ja niinhän minä sainkin ja sitten suuntasimme takaisin kotiin päin. Matka kesti noin 8 tuntia yhteensä.

Siitä päivästä lähtien Comalla on ollut suuri paikka sydämessäni, eikä sitä paikkaa kukaan voi viedä. Aina ajoin tuo ottaa päähän, mutta suurimman osan ajasta minulla on hauskaa Coman kanssa. Mun pikkupalleroni, pieni Comakompurani.

Comasta ei tänä päivänä uskoisi kuinka raskaat pentuvuodet sillä oli. Coma oli aika paljon kipeänä, mutta osasi nauttia elämästä.

Nykyään Coma on onnellinen, riehaisa koira, joka on täynnä elämäniloa ja rakkautta. Coma rakastaa kaikkia ihmisiä ja ottaa palkkioksi mieluummin ihmisen huomion kuin namin. Kyllä se namikin käy, mutta jää kakkoseksi ihanan ihmisen huomiolle.

Vaikka monet sanoo, että bokseri on kovapäinen ja itsepäinen. Ei Coman tapauksessa ainakaan näin ole. Coma on itse asiassa mielestäni aika miellyttämishaluinen. Se oppii nopeasti ja kun saa jutun jujusta kiinni tuleekin sitä toimintoa sieltä niin paljon kun vain haluaa ja jaksaa pyytää. Comasta todellakin huomaa koska se on onnellinen ja koska sitä masentaa.

4 kommenttia:

 1. On ilo lukea, että nyt kaikki on hyvin ja pentuajan ongelmat ja kivut ovat poissa. :) Meillä on ollut myös dogini kanssa tosin paljon ongelmia Varjon kanssa nuorempana. Harmillista, että en päässyt lukemaan enempää blogiasi, kun noita linkkejä yritin klikata. Minun blogini löytyy osoitteesta http://varjoistaelamaa.blogspot.fi/ , jos kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
 2. Moikka,
  löysin sun blogin kaverinkaverinkaverinkaverin blogin kautta ja ihan pakko oli tulla kommentoimaan kun mun pappalla oli joskus Coma niminen sakemanni :D ja kun ite koiraa ettiessä mietin rotua niin bokseri ja dalmis oli listalla, minä päädyin tuohon pilkukkaampaan :)

  VastaaPoista
 3. Jännä, että oot joskus miettiny dalmista! Mistäs moinen kaikkein noiden muiden seassa? :D

  VastaaPoista
 4. Mä en oikein tiennyt millaista koiraa haluaisin, eikä mulla ollut kokemusta hirveästi eri roduista. Meillä oli isällä ollut aina suomenajokoiria. Dalmis oli yksi vaihtoehdoista jo ihan ulkonäön takia (=D) tykkäsin kuitenkin myös rotumääritelmässä kuvatusta luonteesta ja kun tutkin enemmän niin vaikutti oikein kivalta, miinusta oli kuitenkin aika kova itsepäisyys ja vaikea motivointi, joten bokseriin päädyttiin =)

  VastaaPoista