perjantai 4. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäinen postaus

Vuoden 2013 tavoitteet on kirjattu ylös ja on aika aloittaa uusi vuosi. Yhtä tavoitetta ollaankin Coman kanssa jo alettu puurastamaan. Nimittäin tänään käytiin kaverin Miran ja hänen koiran Hetan kanssa remmikävelyllä. Coma käyttäytyi mielestäni oikeinkin mallikkaasti, mutta ongelma ei olekaan siinä että Coma ei sietäisi nähdä vieraita koiria ollenkaan, vaan se että kun nenät menevät vastakkain, Coma käy päälle. Nyt täytyykin toivoa, että aluksi nämä remmilenkit auttaisivat epäsosiaalisuudessa ja luottaminen muihin koiriin kasvaisi. Tästä tulee pitkä prosessi, mutta se on sen arvoinen. Seuraavan kerran Coma pääsee vieraan koiran kanssa lenkille sunnuntaina kun Sanna-Maria tulee flätti-Reinon kanssa meitä avustamaan.

Tikit poistettiin Comalta siis keskiviikkona ja eläinlääkärikäynnin jälkeen mentiinkin heti pellolle revittelemään. Coma niin nautti vapaudesta ja juoksi minkä koivistaan pääsi. Kyllä oli illalla hiljaista kun molemmat koirat kuorsasivat tyytyväisinä pitkän vapaanapitolenkin jälkeen. Comakin tietysti väsähti helpommin kun ei ollut päässyt ylläpitämään sen kuntoa muillakuin hihnalenkeillä.

Suurempia muutoksia sterilaation jälkeen en ole Comassa huomannut, ainakaan vielä ei ole mitään ilmennyt. Ruokahalu on kyllä kova, ihan kuin ei olisi koskaan nähnyt ruokaa ja sitten tietysti massan katoaminen sekä laihtuminen. Coma syö ruokaa enemmän kuin sterilointia ennen, mutta pysyy silti kovin laihana..


Caapokin pääsi tutustumaan Hetaan, jota ei ollutkaan ennen treffannut. Kokoeroa vaan löytyi aika kattavasti, joten leikeistä ei oikein tahtonut tulla mitään kun pienisuuri ei ymmärtänyt suurta kokoaan. Eikä siinä muuten mitään, mutta kun tuo menee huitomaan noilla sen jättikäpälillä niin ei kiva. Kova kuri oli Caapolla ja kyllähän se muutaman kerran osasi lähestyä pikku-Hetaa nätisti, ilman kamalaa hepulia. Edistymistä sekin.

Juuri kun pääsin kehumaan kuinka Caapon "eroahdistus" olisi  parantunut, on vinkumista taas ilmennyt. En tiedä johtuuko se tästä joululomasta, kun en ole ollut paljoa poissa kotoa, mitä nyt aina välillä. Vai siitä, että olen myös jättänyt Caapoa ihan yksin sisälle ilman Comaa; tosin vain lyhyiksi ajoiksi. En edes tiedä onko se eroahdistusta, en ehkä kuitenkaan sanoisi sitä siksi. Caapo osaa kuitenkin rentoutua, mutta vinkuu. Nukkuu myös välillä pitkiä aikoja. 


//Ylhäällä Coman rakennekuva, jotta tekin näkisitte mistä massan kasvattaminen taas aloitetaan. Kuva otettu kaksi viikkoa steriloinnin jälkeen. Ikää kuvassa 3 v 7 kk.//

Mä olen myös tilannut uuden ojektiivin kameraan! Canonin 70-200mm 4L USM! Kallis ostos, mutta varmasti sen arvoinen. Zoomiahan mulla ei ole muutakuin tuo kittiputki (18-55), enkä sitä oikeastaan käytä koskaan. Eihän tuossa mikään maailman paras valovoima ole, mutta saa kelvata. Mulla ei todellakaan olis varaa siihen yli tonnin maksavaan parempivalovoimaiseen samanlaiseen. Nyt täytyykin toivoa aurinkoisia ilmoja, jotta pääsen koeajamaan uutuuden!

Tulossa on myös ulkoinen salama Nissin Di622 Mark II. Senhän olin jo tilannut ennen joulua, mutta olin ollut vähän huolimaton sitä tilatessa ja olinkin tilannut salaman Sonylle kun piti tilata Canonille. Palautinkin sen ja pistin tilaukseen samanlaisen Canonille. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti