keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Katsaus kuluneeseen vuoteen ja tulevan vuoden suunnitelmiin

Nyt olisi taas aika koota yhteen viime vuonna miettimäni tavoitteet ja asettaa taas ensi vuodelle uudet sellaiset. Viime vuonna asettamani tavoitteet tälle vuodelle löydät täältä! Vuosi taas vierähtänyt ihan älyttömän nopeasti! Ollaan muutettu (taas =D) omaan kämppään ja saatu uusi perheenjäsenkin loppuvuodesta. Koirat on kasvattaneet älliä päähänsä ja itsekin kehittynyt koirien kanssa.

Tämä vuosi on pyhitetty Coman kohdalla sosiaalistamiseen, massan kasvattamiseen sekä harrastamiseen. Alkuvuodesta nähtiin paljon eri koiria ja lenkkeiltiin vieraiden koirien parissa aika paljon. Valitettavasti kuitenkin Coman lempparisosiaalistamiskaveri jouduttiin lopettamaan ja meidän sosiaalistaminenkin siinä samassa vähän jäi.. Kuitenkin ollaan sen saralla kehitytty, että hihnassa tuo ei reagoi enää mitenkään muihin koiriin, ellei iholle tule.


Massan kasvattamisen suhteen onkin vuosi mennyt hyvin, Tyttö on minusta saanut massaa oikein mainiosti ja huomaa, että kuntokin on reippaasti kasvanut. Päivityskuvia rakenteesta ja massan kasvattamisesta piti ottaa ainakin kuukauden välein (hups), mutta se on jäänyt aika vähälle. Tuosta harvoin tulee seisotuskuvia otettua kun yksin ei onnistu.

Harrastaminen onkin sitten jäänyt vähemmälle. Aloitettiin pk-hakuporukassa, mutta se jäi muutaman kerran jälkeen kun meidät potkittiin pihalle ryhmästä koulukiireiden takia. Ei voi mitään, joka suuntaan en kuitenkaan pääse repeämään koulun navetoidenkaan takia. Kotona onkin sitten senkin edestä harjoiteltu kaikkea ja ollaan molemmat edistytty aika kohtuullisesti, josko ensi vuonna saataisiinkin aikaiseksi mennä tokokokeisiin.

Coman kanssa käytiin myöskin luonnetestissä keväällä, johon on jo hetken aikaa pitänytkin mennä. Luonnetesti sujui hyvin, pisteitä tuli 172 ja laukausvarma, ei ollenkaan miinuspisteitä, joten hyvin meni.

9 kk (c) Marja
22 kk (c) Marja

Caapon kanssa keskityttiin kuluvana vuotena muiden koirein treffailuun, näyttelyissä käymiseen sekä myöskin massan kasvattamiseen. Ollaankin tänä vuonna tutustuttu paljon uusiin koiriin, kuten myös nähty vanhojakin koirakavereita. Urosmachoilua ei pahemmin ole esiintynyt, eikä poika ole edelleenkään kenenkään kanssa ottanut yhteen. Tulee toimeen melkeinpä kenen tahansa kanssa, ellei toinen ole aggressiivinen.

Näyttelyissä ollaan myöskin ravattu aivan sopivasti ja hyvällä menestyksellä. Vuoden ensimmäinen näyttely meillä oli Kankaanpäässä sijoituksella JUN ERI JUK2. Toukokuussa suunnattiinkin sitten Hanni-corson omistajan kanssa kohti Jämsää ja Mynämäkeä, Jämsässä Caapo veti JUN ERI1 SA PU2 SERT -tuloksen ja SERT tuli kyllä ihan täysin puun takaa! Seuraavana päivänä Mynämäellä Caapo menestyi vielä paremmin tuloksella JUN ERI1 SA PU1 SERT ROP!!! Ja vuoden viimeinen näyttely olikin nyt Helsingissä, sekin hyvällä menestyksellä tuloksena NUO ERI NUK2 SA!

Kuluvana vuonna kävimme myös MH-kuvauksessa, josta Caapo suoriutui oikein hyvin. Hyväksytyllä suorituksella ja hyvällä loppuarvostelulla. Kuvauksen aikana huomasi, että koira luottaa minuun todella kovasti sillä tukeutui minuun ja luotti etten vie sitä sille vaarallisiin tilanteisiin. Yllätyksiä kuvauksen aikana ei tullut vaan tunnistin kyllä koiran joka tilanteessa.

Massaa nyt tietenkin ollaan myöskin saatu reippaasti. Pojalla on painoa tällä hetkellä 71,5 kg kun vuodenvaihteessa painoksi punnittiin 62,3 kg. Vielä ei poitsu kuitenkaan valmis ole, mutta eipä sillä kiirekään ole.


Olin myöskin laittanut itselleni tavoitteita ja ne sainkin aika hyvin toteutettua. Kasvattajan peruskurssin suoritin syyskuussa Seinäjoella, tietenkin täysin pistein hyväksytysti! Kasvattajanimen hakeminen on vielä kesken, hakemuksen meinasin tässä kuukausi takaperin lähettää, mutta se jäi kennelnimeen tyytymättömyyden takia. Nyttemmin minulla on tuleva kennelnimi keksittynä ja pitäisi sitä hakemusta nyt vain laittaa eteenpäin. Kuvaamisessa olen mielestäni myöskin kehittynyt ja olen panostanut uuteen obtiikkaan sekä uuteen runkoon. Vielä en kuitenkaan ole täysin tyytyväinen, mutta ehkä vielä joskus.

Ensi vuodelle täytyisi sitten myöskin asettaa uudet tavoitteet. Coman kohdalla tavoitteet pysyvät yhä kunnossa pysymisessä sekä siinä että selkä ei alkaisi tulevanakaan vaivata ja että Coma pysyisi terveenä. Lisäksi tavoitteena olisi käydä korkkaamassa ensimmäinen toko-koe.


Caapon kohdalla tavoitteena olisi valioituminen, Suomen Muotovalio. Luonnetestin suorittaminen siirtyy vielä 2015 vuodelle. Caapon kohdalla toivon tietysti että pysyisi myös terveenä ilman mitään kummempia ongelmia, joita ei tähänkään mennessä ole ollut. Aikomuksena olisi myöskin maaliskuun aikana käydä poika luustokuvauttamassa, tarkoituksena olisi kuvauttaa pojalta ainakin lonkat, kyynärät, selkä sekä ultrauttaa sydän.

Ja sitten tämä meidän tuorein perheenlisäys, Jäynä. Jäynän kohdalla nyt tietysti olisi tarkoitus opetella arkikäyttäytymistä ja jatkaa sosiaalistamista toivottavasti hyvin tuloksin. Tarkoituksena on myöskin treenata eri lajeja kuten jäljestämistä, agilityä, tokoa ja ehkä loppuvuodesta osallistua jonkin lajin mölleihin. Toivomuksena olisi myöskin päästä kokeilemaan valjakossa juoksemista.

Entäs sitten minä itse.. Tavoitteena olisi tänäkin vuonna kehittyä kuvaamisessa ja nyt tosiaan hakea se kennelnimi.

Kaikki yhteiskuvat joissa esiintyy muitakin koiria kuin omani (c) Marja Leinonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti