perjantai 21. helmikuuta 2014

Treeniä, treeniä


Ja lisää juttua Jäynästä, aivan kun niitä ei nyt tässä olisikaan tarpeeksi ollut, noh, jotain postausta edes ja kun en näitä viitsi jättää kirjoittamattakaan. 

Meillä on nyt koulussa ollut koiran koulutustunteja aina maanantaisin ja keskiviikkoisin kaksi tuntia. Mulla on ollut tuo kakara niillä tunneilla sitten mukana. Näillä neljällä kerralla mitä on ollut, ollaan tehty vaan tottista. Ollaan koottu pieni neljän hengen ryhmä, jotka treenaa sitten samassa huoneessa vuorotellen, jotta koirat saa sitten automaattisesti pidettyä taukoja, eikä vahingossakaan tule treenattua liian kauaa. Toinen hyöty tässä yhdessä treenaamisessa on se, että ne kaverit kun seuraa sitä omaa tekemistä vieressä niin näkevät jos tekee jotain virheitä mitä ei itse edes huomaa.

Me ollaan Jäynän kanssa harjoiteltu suurimmaksi osaksi toko-juttuja. Eteentuloa, katsekontaktia, perusasentoa, paikkamakuuta (myös häiriössä lyhyitä aikoja), paikallaan istumista, jääviä liikkeitä vielä ilman seuruuttamista. Jäävistä hyvin onnistuu istuminen ja seisominen, maahanmenoa poitsu ei oo vielä kokonaan tajunnut. Näiden lisäksi vielä paikallaan seisomista. Paljon hyviä neuvoja ollaan saatu ja ollaan kyllä molemmat kehitytty hirmusti! Jäynä osaa tosi hyvin jo noita ja perusasentoon tuloonkaan ei enää tarvitse niin suurta "käsiohjausta" vaan käden liike on huomattavasti pienempi.

Jäynää on onneksi superhelppo kouluttaa. Aluksi tuo ei oikein jaksa keskittyä, muttakun tekee niitä helppoja perusjuttuja niin kiinnostuu touhuamisesta enemmän ja enemmän ja lopuksi onkin aivan touhussa mukana tekemässä. Palkkautuu hyvin niin namilla kuin lelullakin, mutta lelua ei olla otettu muutakuin loppupalkaksi vielä koska sekoaa siitä eikä sen jälkeen osaa saati sitten jaksa keskittyä itse tekemiseen.

Tokojuttujen lisäksi ollaan hieman harjoiteltu "pupu-asentoa", jossa koira siis istuu pepullaan etutassut ilmassa sekä ympäri-menemistä vastapäivään. Nämä ovat kyllä vielä aivan alussa. Seuruuttamista en ole vielä edes alkanut kokeilemaan, koska haluan, että perusasennosta tulee ensin varma ja oikea-asentoinen, ennenkuin alan lisäämään siihen mitään muuta.

Jäykkis on tässä samassa myöskin saanut opetella isossa sisähäkissä olemista niin kaverin kanssa kuin yksinkin.
 

1 kommentti:

  1. Teidät on haastettu :) http://aavajafanny.blogspot.fi/

    VastaaPoista