torstai 10. heinäkuuta 2014

Hei me lennetään!

Tänään lähdettiin aikaisin aamulla kohti Kauhajokea, vaihteeksi taas Miran luokse. Meillä oli suuret suunnitelmat tälle päivälle ja melkein kaikki niistä, yhtä lukuunottamatta, toteutuikin. Suunnitelmana oli ensinnäkin mennä treenaamaan agilityä Kauhajoen Koiraharrastajien kentälle. Mira on seuran jäsen ja jäsenkorttia vastaan saa paikallisesta eläintarvikeliikkeestä avaimen kentälle.

Kenttä oli vähän kamalassa kunnossa, siellä oli pikkasen alkanut "rikkaruohot" kasvaa, muta ei se meitä haitannut, kun treenaamaan kumminkin pystyi aivan hyvin.Ihan ensimmäisenä raahattiin putket pihalle varastosta ja tehtiin Miralle ja Frinille ns. O-muotoinen "rata". Eli siis molempiin päihin mutkaputket ja putken päihin, molemmille puolille hyppy. Mira ja Frini siis treenasivat pienen pätkän ensin ja sitten oli Jäykkiksen ja mun vuoro. Otettiin ihan aluksi vain putkea, koska viime treeneissä (joista on jo hurjasti aikaa -.-) vähän jännitti putkeen menemistä. Palkkana käytettiin huippuihanaa karvapatukkaa, mikä olikin selvästi oikea väline! Pari ekaa putkeen menoa, meni vähän hituroiden, eikä oikein halunnut mennä, mutta pikkuhiljaa alkoi vauhti hieman nopeutua ja meni suoraan putkeen, ilman että mun täytyi korjata. Siellä lelu odotti putken päässä ja hirmurallit sen kanssa joka kerta.

Putken jälkeen kokeiltiin hyppyjä, otettiin ihan ensin vain yhden kanssa, koska tauko oli pitkä. Korkeutta ei paljon nostettu, koska kyseessä nuori koira - 20cm oli sopiva tälle kerralle. Yksittäishyppy meni tosi hyvin, otettiin pari toistoa ja laitettiin toinen hyppy myös, tää oli jo vähän vaikeampi ja ekalla meinas mennä ohitse, mutta ei tarvinnut kuin kerran korjata ja jo seuraava onnistui kuin vanhalta tekijältä. Poitsu tästä tauolle ja sitten Frinin vuoro.


Harjoiteltiin myöskin hyppytekniikkaa. Laitettiin siis viisi hyppyä kuuden askeleen välein, rima 20cm korkeudelle. Koira toiseen päähän istumaan ja itse menin lelun kanssa toiseen päähän. Koiran luoksee pyyntö ja viisi hyppyä. Hypyt täytyi mennä niin, että hyppyjen väliin ei tulisi ylimääräisiä askelia, vaan pelkkä hyppy. Vaikea selittää, kun agility on minulle muutenkin hieman outo laji vielä, onneksi meillä on kokeneempia neuvojia. Tehtiin muutama toisto hyppytekniikkaa ja ne meni erinomaisesti! Yhdellä kerralla Jäynä päätti hypätä kahden viimeisen hypyn yli yhdellä loikalla, jotta pääsisi nopeammin lelun luokse, onneksi ei käynyt kuinkaan ja seuraavalla kerralla meni jo oikein taas. 

Tehtiin myös pientä "rataa", eli siis pelkkä hyppy ja suora putki. Eihän se mikään rata vielä ole, mutta pieni alku meille aloittelijoille. Hyvin sekin meni, poitsu meni heti hyvin hypyn ja putken, palkka odotti taaskin putken toisessa päässä. Näitä myöskin muutama toisto.

Ihan lopuksi huomasi, että Jäynä alkoi väsyä, joten otettiin ihan pikkusen vain kontaktiharjoitusta, eli 2on2off-asennossa puomin päällä. Vähän sai avustaa, jotta takajalat menivät keltaiselle alueelle, eikä olleet maassa kun poitsu meinasi vain hypätä ylitse. Hyvin pysyi paikallaan, vaikka kauemmas kävelinkin. Siihen vielä palkkaus ja lelun heitto sekä treenien loppu tälle kertaa.


Kiitokset Miralle taas kuvien räpsimisestä meidän treenivuorolla =)

2 kommenttia:

  1. Wau! Ihan älyttömän hieno ulkoasu sulla ja upeita kuvia:)

    Mun blogissa on muuten koira-aiheinen arvonta, jos kiinnostaa käy kurkkaamassa tästä

    VastaaPoista
  2. Moi :)
    Kertoisitko bokserin hyviä ja huonoja puolia? Millainen harrastus koirana (yleisesti ottaen)? Millainen arjessa?

    VastaaPoista