keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Osteopatiaa

En olekaan teille vielä Coman osteopatiasta maininnut vielä yhtään mitään! Ihme, että sen oon nyt ihan kokonaan unohtanut, hassua.

Noh, Coma on ollut ihan hirveän jäykkä ja peitsannut nyt muutaman kuukauden ja otin sitten selvää erilaisista "koirakuntoutuspaikoista". Päädyin osteopatiaan ja löysinkin vielä paikan, jonne pääsen itse Coman viemään, eikä tarvitse ketään pyytää sinne kuskaamaan. Paikka onkin ihan nykyisen työpaikkani entisen toimiston lähellä, joten sinne ei ollut edes vaikea löytää. Yrityksen nimi on Hehku ja osteopaattina siellä toimii Carita Reijonen, hän hoitaa niin koiria kuin myös ihmisiäkin.

Hinta-laatusuhde on siellä mielestäni hyvä, suosittelen! Carita on ihan hirmu mukava, mitä nyt ensimmäisellä kerralla häneen tutustuin - ja rauhallinen! Comakin rauhoittui hoidon aikana ihan silmissä, nukahtaen hoidon loppupuolella.

Hoito kestää noin puolisen tuntia ja on hinnaltaan 50 euroa - Carita tutkii koko koiran.

Comalla on kuulemma hermopinne lannerangassa, ja se on aika paha. Teimme Caritan kanssa hoitosuunnitelman ja varasimme toisen ajan, joka on nyt ensi viikolla. Voin sanoa, että kun astuin sisään hoitohuoneeseen Coman kanssa ja kun Carita aloitti hoidon, kuvittelin koko asiaa humpuukiksi, mutta sitten kun näin miten Coma reagoi siihen kosketukseen, olin helpottunut - ehkä se sittenkin toimii ja Coma ei olisi koko ajan niin jumissa.

Carita oli ihan hirmu rauhallinen ja puhui Comalle rauhallisesti - Coma rauhottui, vaikka onkin yleensä aina ihan hirveä höselö ja pussaa kaikki naiset heti ensimmäisenä. Hoidon vaikutuksen huomasi jo heti, tokikin se oli todella pieni, mutta huomattava. Ihan kuin Coman hännän ns. kiinnityskohta olisi ollut korkeammalla, eli selkä laski hieman, eikä ollut enää niin kyyryssä.
Carita kertoi, että seuraavat pari-kolme päivää Coman pitäisi olla aika rauhassa, eikä saisi oikein riehua tai pomppia, jotta kroppa saa itse hoitaa itseään. Koirathan sitten eristettiin työpäivän ajaksi, jotta Coma saa rauhassa parannella itseään.

Innolla odotan jo seuraavaa hoitokertaa ja sen tuomia vaikutuksia Coman kehossa. Ehkä se alkaa jo tehota paremmin ja nopeammin kun takana on jo yksi hoitokerta, valmis olen hoitoa jatkamaan niin kauan, että Comalla on parempi olla - vaikka sen koko loppuelämän, jos se sitä vaatii. Mitä vain Kompuran puolesta.

/ Lisäasiana, että olen tilannut Comalle kaulapannat.netistä (CC) panta- ja hihnasetin, Helmi-pannan pitäisi valmistua ihan lähiaikoina ja eräältä Petsieläiseltäkin pannan tilasin, joten voisin tehdä oikein oman postauksen Coman pannoista, jos vain haluatte! + tulevan bokseripennen nimi on jo päätetty, ja se on aivan ihana ja yhtä erikoinen kuin Comankin nimi on - ei tule joka nurkan takaa vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti