keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Kanivauvoja

Puhetta oli noin viikko sitten parista yllätyksestä, toisen paljasti edellisessä postauksessa ja nyt paljastan tämän toisen. Eli meillä on - kuten otsikosta jo varmaan arvaatte - kanivauvoja. Vaavit on Marjan, eli mun kämppiksen kanien, Ronjan (risteytys, hermukluppa) ja Rion (leijonaluppa) poikasia. Poikaset syntyivät 17.2.2012.

 Kuvaa klikkaamalla saat sen suuremmaksi.

Poikasia syntyi yhteensä kuusi, mutta seuraavana päivänä yksi poikasista, valitettavasti, menehtyi. Nyt poikasia on viisi ja ne ovat kehittyneet huimasti tässä tämän parin päivän aikana. Sekä ne ovat vielä lisäksi varsin vikkeliä, vaikkei noista kyllä millään uskoisi. Kahdesta luultavasti tulee luonnonsiamsoopeleita ja loput kolme ovat vielä arvoituksia, luonnon värejä kuitenkin.
Poikasten toisena päivänä autoimme hieman niitä maidon saamisessa, koska olivat hieman ryppyisiä ja laihoja. Joten minä otin Ronjan syliini selälleen ja Marja laittoi poikasen nisälle. Voi, että sitä vilskettä kun poikanen etsi nisää. Pari poikasista sitten lopuksi nukahtikin siihen.

Tänään selvisi myöskin poikasten sukupuolet. Saatiinkin naarasvoittoinen poikue. Naaraita on neljä, joten näistä vain yksi on uros, onneksi. Saimme mitä toivoimmekin. Marjan lemppari on naaras ja se jää meille kotiin, loput luultavasti myymme. Kuitenkin jos jotkut jäävät ilman kotia, pidämme ne tietenkin täällä meillä siihen asti, että ne löytävät _hyvät_ kodit.

Jos joku on vailla kania, ota rohkeasti yhteyttä, tällä hetkellä vapaana on kolme poikasta. Kaksi naarasta ja yksi uros, eli kuvassa olevat tummat kaverit (sinertävän väriset).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti