lauantai 3. maaliskuuta 2012

Every new day is a tremendous blessing
Rudo saapui eilen! Rudon kasvattaja toi sen tänne meille ja hyvästeli pikkuisen. Kamalasti se on kasvanut viime kerrasta kun nähtiin, painoakin tullut hurrjasti lisää. Vauvalla on oikein iso pallomaha - joka on kadonnut yön aikana.
Sisälle tullessamme Coma tuli tietenkin vastaan ja alkoi heti haistelemaan, että mikäs meillä oli sylissä. Ihmeellisen rauhallinen oli Coman ensireaktio Rudoon. Selvästi oli jännittynyt, mutta rentoutunut on nyt pikkuhiljaa. 


Lähdettiinkin sitten melkeinpä samalta istumalta koirien kanssa ulos. Rudo oli ollut yli puolitoista tuntia autossa, joten sillä varmasti oli hätäkin jo kova. Noh, kyllähän Rudo sitten ulos päästyään pissasikin, tooooodella pitkän pissan, joten hätä oli varmasti kova! Käväistiin Marjan kanssa nopeasti rautatieasemalla Karkkitorilla hakemassa illaksi herkkuja. Coma ja Rudo oli tietty mukana, mä jäin koirien kanssa kaupan eteen odottamaan Marjaa saapuvaksi.

Moni käsi yritti tavoitella Rudoa, mutta jokikisen blokkasimme. Turhan moni tavoittelevista käsistä oli humalaisen käsi, onneksi kuitenkin uskoivat, että pentua ei saa silittää, eikä myöskään Comaa.


Ensimmäisenä yönä Rudo on pissannut lattialle vain kaksi kertaa. Eilen illalla Coma jo murahti Rudolle kun meinasi mennä Coman nukkumapaikalle. Toinen murahdus kuultiin vähäsen aikaa sitten, Rudo oli löytänyt namin ja Coma meni katsomaan ja huomattuaan namin ärähti Rudolle aika kovasti, mutta se oli odotettavissa. Coma oli viimeksikin pennun kanssa samanlainen ekoina päivinä, jännittäähän se. Sitten siitä tulee nyhverö, joka ei välitä jos toinen tulee samalle ruokakipalle.

Ollaan ajateltu kuitenkin, että koirat ruokitaan eri huoneissa, jotta kummallakin on rauha syödä ilman, että toinen kyttää vieressä.

Ensimmäinen yhteiskuva saatiin aamulla kun käytiin ulkoiluttamassa molempia pihalla. Rudoa on hieman vaikea saada olemaan paikoillaan, koko ajan on johonkin menossa ja touhottamassa. Samalla tuli harjoiteltua ihmisten ohittamista ja vastaan tuli yksi koira, joten saatiin "koirien ohittamisen alkeitakin" harjoiteltua. Toki vieras koira näytti olevan niin kiinnostava, että mahtavat namit eivät näyttäneet kelpaavan!

Ikä 7 vko, 1 vrk

Coman kanssa ollaan oltu torstaina osteopaatillakin taas pitkästä aikaa, nyt sillä oli jumi lapojen takana ja jumi oli kuulemma aika paha. Carita sanoi, että jos on paljon hangessa juoksutettu ja hypytetty niin johtuu siitä. Ja ollaanhan me. Saatiin sitten hoito-ohjeiksi kolme puolen tunnin lenkkiä päivässä. Lumikasoissa ei saa hyppiä ja lenkillä aluksi viisi minuuttia hidasta kävelyä, jotta lihakset lämpenevät. Sen jälkeen noin 15 minuuttia ravaamista ja loput 10 minuuttia sitten taas kävelyä. Ensi viikon lopulla pitää soittaa Caritalle ja kertoilla kuulumisia ja varata uusi aika uudelle hoitokerralle.

Torstaina Coma oli niin innoissaan kun tajusi mihin mennään, Carita sai märät pusut ja pitkät halit. Hetken aikaa riehuttuaan menimme hoitohuoneeseen, jossa Coma rauhoittui ihan kuin silmänräpäyksessä. Pyydettiin sitten Coma makaamaan ja kellahtikin siitä heti kyljelleen. Nukkui seuraavan puolisen tuntia ja kun oli aika vaihtaa puolta, ei meinannut herätä millään! Kyllä Coma sitten lopulta heräsi ja pyydettiin se toiselle kyljelleen, jotta Carita sai hoidettua toisenkin puolen.

Voin luvata teille nyt paljon kuvapostauksia seuraavien viikkojen aikana. Viikon välein tullaan ottamaan rakennekuvaa ja yhteiskuvia, jotta näette kuinka tuo pikkuvauva kasvaa.

Kaikki kuvat (c) Marja
 

7 kommenttia:

 1. Voi ihanaa! Onnea teille ihan hirmuisesti <3 :)

  VastaaPoista
 2. Anonyymi4/3/12 12:45

  Ihanaa todellakin! Kovasti hurjasti onnea teille!!!
  Itse pidän kuvista, kuvapostauksista ja pentujen kehityksen seuraamisesta!
  Eli kaikki on enemmänkun tervetullutta näistä tulevista kaveruksista!
  Hih. Voi mikä pieni vauvamasu <3
  Kiva kuulla tuosta osteopaatista, itse suunnitellut kanssa käyttää meidän koiria tulevaisuudessa säännöllisesti. Runo tuntuu olevan kankea aika usein kun hyppäävät päivittäin vapaana täysissä lumihangissa ja muutenkin riehuvat niin hirveästi. Tulevaisuudessa kun olisi tarkoitus alkaa vetoharrastukset,agility ja vähän sitä ja tätä niin tekisi varmasti meidän koirille hyvää.. Liityin facebookissa paikallisen hierojan sivustolle, jota mulle suositeltiin ja siellä onkin nyt alennukset justiin. Jotta täytyy varmaan varata heti aika :-)

  VastaaPoista
 3. Anonyymi4/3/12 14:14

  hei mua rupes kiinnostamaan, kun tossa tekstissä sanoit että vieraiden ette antanu koiria silittää mikä onkin ihan ymmärrettävää, mutta aattelin kysyä että kuin ite ootte tollai noiten hellyyden osotuksien kans? kun jotkuthan niinkin tekee ettei koiraan "turhaan" kosketa ollenkaa. en oo tätä blogia niin paljo lukenu et tietäsin enemmänki teijän tavoista nii kysynkin, miten ja miksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi anonyymi!

   Koska tuo oli ensimmäinen ilta kun Rudo on meillä niin oltiin sitä mieltä, että vieraiden ihmisten ei vielä tarvitse Rudoa silitellä, jotta Rudo tottuu meihin ensin kunnolla. Nyt kun on Rudokin oppinut jo meidät tuntemaan ja tutustunut meihin kunnolla niin ollaan annettu muiden ihmisten silitellä Rudoa vähän. Toki katotaan aina, että tuoko se ihminen, joka kysyy saako silittää, Rudolle hyviä vai huonoja kokemuksia vieraista ihmisistä. Jos hyviä niin saa silittää, mutta jos ihminen joka kysyy on esimerkiksi humalassa, kiellämme koskemasta.

   Comaankaan en anna humalaisten ihmisten koskea. Ja jos joku tulee ilman lupaa tunkemaan kättään Coman tai Rudon lähelle niin kielletään silittämästä, meiltä pitää aina kysyä lupa. Ja luulisi nyt ihmisten ymmärtävän, että ei vierasta koiraa saa ilman lupaa silittää, oli se sitten pentu tai aikuinen.

   Poista
 4. Hei älä ihmettele, jos tää pentu joskus häviää, se on saanu kyllä hyvän kodin täältä meiltä:) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, en suosittele toi on aika ärsyttävä kakara x)

   Poista