keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Enjoy when you still can, don't waste a second

Ei niin hyviä uutisia. Tänään oli Coman osteopatia-aika ja Carita oli samaa mieltä Coman selästä kuin mäkin, se oli taas mennyt huonoksi. Hoitaminen näytti Coman eleistä katsottuna hyvin kivuliaalta, vaikka Carita yritti hoitaa hyvin varovasti ja pienin liikkein. Coma kieri ja pyöri, potki jaloilla Caritaa kauemmaksi, hetkeksi rentoutui ja aloitti taas. Lopetti kuitenkin kierimisen ja pyörimisen varsin nopeasti ja jatkoi vain potkimista - mikä on tuolle jo ihan tapa, että potkii jaloillaan kaikkea. 

Nyt oli taas lannerangassa jotain häikkää, sekä vieläkin lapojen takana. Caritan mielestä Coman lannerangassa alkaa tapahtua jotain muutoksia ja mainitsi mahdollisuudesta luupiikkeihin ja puhui silloittumista, kovasta kivusta. Sanoi kuitenkin, että ei saisi alkaa maalata piruja seinille, koska ei itse näe millainen luusto Comalla on - ihon läpi ei näe. Mutta tunsi selvästi muutoksia Coman lannerangassa - onhan Carita Comaa hoitanut jo nelisen kertaa. 

Rajut hypyt kielletty, lumipenkoissa leikkiminen kielletty, liukastumista varottava hyvin paljon - onneksi kesä sentään tulossa ja lumi sekä jäät sulavat pois. Kaiken tän perusteella unohdin omat haaveeni ja varasin Comalle ajan terveyskuvauksiin heti kotiin päästyäni ja asiaa mietittyäni. Soitin eläinlääkäriin ja kyselin ensin hintoja. Carita sanoi, että ainakin selkä olisi hyvä kuvauttaa, jotta uskaltaa aloittaa "aggressiivisemman" hoidon. Kun nyt Carita ei uskalla hieroa lujemmin, koska ei tiedä mitä siellä rangassa voi olla, eikä halua ottaa riskiä, että vielä pahentaisi tilannetta.

Nyt on Comalle varattu aika boksereiden selän spondyloosin, lonkkien + kyynärien sekä sydämen kuvaukseen. Ajattelin ottaa sitten kaikki tulevaisuudessa kuitenkin otettavat kuvat samalla kerralla, jotta näkee koko luuston kunnon jne. Yhteensä tulee maksamaan noin 262 euroa - luulin, että olisi ollut enemmän, hyvä noin. Toivottavasti sieltä nyt ei selän kuvasta löydy mitään ihan kamalaa..

Jotain hyvääkin, jos kuvista nyt jotain kamalaa löytyisikin niin Carita sanoi, että on todella hyvä, että Coma reagoi osteopatiaan noin hyvin - koko sen kropassa näkyy muutoksia heti hieronnan jälkeen, mikä on hyvä asia tulevaisuuden kannalta. Koska Carita saattaa tulla hyvinkin tutuksi jos sieltä selästä nyt jotain löytyy. 

Lisäksi Carita vielä sanoi, että jos näkyy muutoksia Coman selässä niin sitten soitan Caritalle ja varaan osteopatia-ajan, jotta saadaan selkä taas parempaan kuntoon. Eli vähintään nyt käynnit 3-4 kuukauden välein, jos tulee ongelmia niin useammin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti