torstai 25. huhtikuuta 2013

On siis kevät!

// postausta muokattu lisäämällä luonnetestivideot!

Ensinnäkin pahoittelen pitkää postausväliä! Mun läppäri päätti hajota yhtäkkiä ja koko kone pimeni. Eniten asiassa ärsyttää, että sinne meni kaikki tärkeät kuvat sekä tiedostot, musiikkia nyt unohtamatta. Onneksi kuitenkin kuvista on muokattuja ersioita (suurinosa) kuvat.fissä, tiedostoja vaan ei ole missään..


Onkin vähän kerrottavaa taas vaihteeksi.. Caapon kanssa korkattiin ensimmäinen junnukehä 20.4. Kankaanpässä, sijoituksella JUN-ERI JUK2! Junnu-uroksia oli kehässä vain kaksi, joista me siis tultiin toiseksi. Meitä vastassa kilpaili Euro Power Finlandia, joka oli varsin kova vastus. Arvosteluksi saimme: "14 kk, kookas, luonnollisesti kehittynyt jun uros. Lupaava ylälinja, vaikkakin vielä liikkeessä hyvin pehmeä. Hyvä raajaluusto, riittävät kulmaukset. Lupaava eturinta. Voimakas kaula, joka voisi olla hieman pidempi. Hyvät päänlinjat, lupaava kuono-osa, hyvä pään pituus. Parin vuoden päästä poika valmistuu."

Tuomari oli vaihtunut Kumpumäestä Jari Laaksoon ja Laakso selvästi piti raskaammista koirista. Kehässä Caapo käyttäytyi mielestäni erinomaisesti. Antoi tuomarin tutkia kunnolla, eikä väistellyt. Antoi seisottaa kunnolla, eikä tarvinnut uusia seisotusta kun pysyi paikoillaan hyvin. Sain myös tuomarilta hyviä vinkkejä seisottamiseen.


Kankaanpäästä päästiin kotiin ja aloin laittamaan seuraavaa päivää varten tavaroita valmiiksi, vuorossa oli tällä kertaa Coma ja luonnetesti! Tätä oli noin puolisen vuotta jo odoteltu ja viimein sen aika koitti. Seuraavana aamuna lähdettiin puoli kymmenen maissa ajelemaan kohti Ilmajokea. Koko matkan ajan jännitin kovasti, en edes ymmärrä että miksi, eipä noille tuloksille oikein mitään mahda. Ehdittiin sitten hyvissä ajoin perille ja päästiinkin nopeasti tositoimiin. Coman reaktiot olivat aika odotettuja. Paitsi, että pimeän huoneen tullessa olisin kuvitellut Coma löytävän minut heti, mutta ei, Comalle täytyi antaa pieni merkkiääni (minun piti köhäistä) ja sitten löysikin minut heti.

Testi meni mielestäni hyvin ja saimmekin hyvät tulokset; +172, laukausvarma eikä miinuspisteitä. Tässä vielä eriteltynä:
Toimintakyky +1 kohtuullinen
Terävyys: +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3 kohtuullinen, hillitty
Taistelutahto: +2 kohtuullinen
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +3 vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
+++ Laukausvarma


Videota on myös tulossa! Tällä hetkellä pieniä teknisiä ongelmia, mutta eiköhän me se video vielä saada nettiin asti jossain vaiheessa.

2 kommenttia:

  1. Ihastuttavia kuvia jälleen :) Hienostihan luonnetesti on mennyt :)
    Mitenkäs pentusuunnitelmat jakselee??

    VastaaPoista
  2. Pentusuunnitelmat vielä kesken ;) odotetaan kasvattajalta tietoa, että onko narttu tiineenä ja montako pentua sieltä olisi tulossa. Jos narttu ei ole tiineenä niin pentu siirtyy ensi vuoteen.

    VastaaPoista