torstai 1. elokuuta 2013

Kysymyksiin vastaukset

Oletko koskaan tullut väärinymmärretyksi koiriesi takia tai ovatko koirat sinun takia?
-         Tällä hetkellä ei tuu mieleen mitään.

Minkä rodun ottaisit seuraavaksi jos ei saisi ottaa bokseria tai tanskandoggia?
-         Amstaffi mulla on ollut mielessä jo vähän pidemmänkin aikaa. Tän rodun edustajaa ei kuitenkaan oo ainakaan 10-20 vuoteen tulossa. Hirveesti ei oo kokemusta rodusta enkä oo rodun edustajia tavannut kovinkaan montaa. Seuraava koira tulee olemaan tuttu ja turvallinen bokseri .

Mitä rotua et voisi ajatellakkaan ottavasi, miksi?
-         En halua paimenrotuisia koiria, en mopsia tai englanninbulldoggia. En halua myöskään riistaviettisiä metsästysrotuisia koiria. Ne ei vaan yksinkertaisesti sovi mulle, joko luonteensa puolesta tai sitten ulkonäkö ei viehätä, niin pinnallista kuin se onkin. Nää rodut kuitenkin on sellasia, että luultavasti en osaisi niiden kanssa elää, ovat ihan eri kastia molosseihin verrattuna. Toki kokemusta metsästyskoirista löytyy, muuten kivoja, mutta riistavietti haittaa kovasti.

Mitä harrastusta et voisi harrastaa koiriesi kanssa ja miksi?
-         Ähh. Ehkä flyball. Se on musta koiralle ihan hirveän kiihdyttävää ja luustolle erittäin rasittavaa. Agility tulee ehkä toisena. Kokeiltu on eikä iske, vaikka aikasemmin oisin kovasti halunnut ja tykännyt tästä lajista, mutta kun päässyt kokeilemaan sitä niin en tykännyt.


Millaiselle ihmiselle doggi sopii?
-         Doggi sopii huumorintajuiselle ihmiselle, joka ei ota elämää liian vakavasti. Vaikka moni luulee niin doggi ei ole sohvaperunakoira, se vaatii myöskin paljon aktivointia. Mielestäni doggi ei myöskään ehkä ole pienten lasten koira, vaan tarvitsee vierelleen aikuisen, vastuullisen henkilön.

Paljonko koirasi liikkuvat päivässä? Millaisia liikuntamuotoja käytätte kesäisin, entä talvisin?
-        Oon pyrkinyt pitämään päivän pitkän lenkin vähintään tunnin mittaisena. Yleensä käydään noin parin tunnin lenkeillä, vapaapäivinä sitten voidaan viettää ulkona useita tunteja + siihen tietysti aamupissatukset jne. Suurimmaksi osaksi pidän noita vapaana. Hihnassa tietty myös joutuvat olemaan, niin talvisin kuin kesäisinkin. Lenkkeillään metsissä, pelloilla, hiekkateillä ja vähän myös asfalttiteillä.

Minä vuodenaikana tykkäät ulkoilla koirien kanssa mieluiten?
-        Syksyisin. Luonto on kauniin värikäs, eikä ulkona ole liian kuuma. Tykkään myös kesästä, mutta hellepäivät ei oo mun, eikä koirienkaan juttu.

Oletko aikeissa kastroida Caapoa tulevaisuudessa?
-         Luultavasti joo. Keväällä ois tarkoitus viedä Caapo terveyskuvautettavaksi ja sitten katsoa, että leikkautanko niiden perusteella. Mitä todennäköisimmin kuitenkin tuon aion leikkauttaa, koska jalostukseen en sitä aio käyttää aikaisemman eroahdistuksen takia.


Koiriesi huonot puolet?
-         Caapolla tällä hetkellä vaikeuksia koirien ohittamisessa (maalla, ei kaupungissa mitään ongelmaa). Tuijottaa provosoivasti, nostaa harjan pystyyn ja menee remmi kireällä. Tää pitäis saada koulittua pois, harmiksi täällä tulee niin harvoin koiria vastaan.. Coman terveys. Coma on muuten ihan maailman paras koira mulle, mutta selkä on niin huono, että harmittaa.

Mitä Caapo ja Coma tykkäävät pesutilanteesta?
-         Coma ei meinaa pesemisestä mitään. Tokikaan ei se siitä hirveästi tykkää, mutta tyytyy kohtaloonsa. Caapo onkin sitten taas ihan eri juttu. Jos se tajuaa, että se aiotaan pestä niin sen joutuu raahaamaan suihkuun, eikä se oo kovin helppoa. Sitten kun sen viimein saa sinne niin ei se pysy paikoillaan, ellei pidä pannasta kiinni. Kun pannasta pitää kiinni niin on ihan paikoillaan, mutta ois kiva saada tosta mukavampaa sille.

Kuinka usein leikkaat koiriesi kynnet?
-         Vähintään kerran viikossa. Yleensä pari kertaa viikossa, jotta kynnet pysyy mahdollisimman lyhyenä. Joskus saattaa unohtua kuitenkin, mutta ei maailma siihen kaadu.

Onko jotain mihin et ole ulkoisesti tyytyväinen koirissasi?
-        On toki. Coman etukulmaukset, tai niiden olemattomuus. Toivoisin niitä hiukan lisää. Caapolla on sama, sentään paremmat kuin Comalla, mutta enemmän ois kivempi, sama takakulmauksien suhteen. Muuten tykkään tosi paljon siitä miltä noi näyttää.


Mitä tekisit toisin koiriesi kasvatuksessa?
-        Coman kanssa olisin panostanut enemmän sosiaalistamiseen, hyvään sosiaalistamiseen, varsinkin koirien kanssa. Caapon kanssa ois pitänyt panostaa enemmän yksinolemiseen. Helsingistä kun muutettiin takas maalle niin olin muutaman kuukauden kotona, enkä tajunnut, että yksinoloa täytyy silti harjoitella ja sitten tulikin eroahdistus.

Mitä ruokaa koirasi syövät?
-         Jahti&Vahti Energiaa. Lisäksi mahdollisimman paljon lihaa ja luita.

Millaiset teidän "ruokailurituaalit" ovat?
-         Molempien täytyy istua ja odottaa WC:n ulkopuolella kun laitan ruoat kuppeihin. Ruokaa saa mennä syömään katsekontaktilla ja luvalla.

Paljonko rahaa menee kk koiran ruokiin?
-        n. 100 e / kk.


Onko koira koskaan purrut sinua?
-        Ei.

Seropi vai rotupi, miksi?
-        Rotupi. Tällä hetkellä en tunne, että haluaisin seropia. Ensinnäkään koiran roduista ei ikinä ole 100 %:sta varmuutta, vaikka vanhemmat näkisikin (elleivät ne ole puhdasrotuisia, mutta tällöinkin se vaara, että myyjä valehtelee).  En tiedä, tulenko koskaan omistamaan seropia, ehkä joskus tulevaisuudessa, mutta en nyt ainakaan.

Jos saisit valita olisiko maailmassa sekarotuisia?
-         Kyllä minusta sekarotuisia saa olla. Mutta mä poistaisin kaikki vahinkopentueet ja pitäisin kaikki vastuullisesti teetetyt, tutkituista ja terveistä sekä tietenkin hyväluontoisista vanhemmista olevat pentueet. Tähän täytyy vielä sanoa, että poistaisin myös rotupeista kaikki määränlisäyspentueet ja pitäisin vain ne jotka oikeasti vie rotua eteenpäin.

Miksi päätit aloittaa bloggaamisen juuri koiristasi?
-        Hmm. Mulle tuli vaan yhtäkkiä ihan hirveä hinku alkaa kirjoittamaan blogia. Ja jotenkin koirista oli helppo kirjoittaa. Joten väsäsin blogin. Ajattelin kuitenkin, että en mä kauaa jaksa sinne kirjoitella ja kuitenkin unohdan kirjoittaa, mutta toisin kävi. Kohta on kaks vuotta tämä blogi ollut pystyssä =)


Mitä muita harrastuksia sinulla on koirien lisäksi?
-         Eipä oikeastaan muita =D No lenkkeily, sekin koirien kanssa.

Kesän onnistunein treenikerta? Millä tavoin?
-         Esineruututreenien ensimmäinen kerta. Vaikka alku menikin vähän miten meni, mutta se tunne kun Coma viimein tajus, että mitä siltä haetaan niin ai että se tuntui hyvältä!

Kesän paras hetki?
             Loma!

Lempielokuvasi?
-          En osaa sanoa vain yhtä.

Opiskeletko, mitä?
-        Opiskelen eläintenhoitajaksi.Unelma-ammattisi?
-  Klinikkaeläinhoitaja tai eläinfysioterapeutti. Tämän koulutuksen jälkeen olisi tarkoitus lähteä opiskelemaan klinikkaeläinhoitajaksi.

Koska saat ajokortin?
-        Tänä vuonna olis tarkoitus =D

Oletko koskaan ajatellut bloggaavasi lifestyleä?
-          Olen. Ja kokeilinkin. Ei ollut mun juttu. Siinä kävi juuri niin kuin tätä blogia perustaessa ajattelin, että kävisi. Unohdin / en jaksanut päivittää.

1 kommentti: