sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Christmas

Paihoittelut muuten, että tää postaus ei tullut eilen. Olisi pitänyt vaan laittaa tämän QA-postauksen lisääminen tälle päivälle, eikä eiliselle. Eilen ei kyllä millään olisi ehtinyt. Tein vastauksista aika pitkiä, kun kysymyksiä ei tullut niin paljoa, joten saattaa mennä vastauksissa hieman ohi aiheen, mutta kysymyksiinn on kyllä vastattu. =)

MIKSI COMAN KASVATTAJAN KANSSA KAIKKI MENI PIELEEN?

-          Coman kasvattaja (Catapha's, kasvattaa tanskandoggeja ja boksereita) on nykyään rekisteröintikiellossa, joten Suomen Kennelliittokaan ei kasvattajan toimintaa halua tukea millään tavalla. Se mistä itse en yhtään tykännyt oli se, että kun yritti pitää yhteyttä, niin ei vastannut ikinä sähköposteihin, puheluihin, tai yleensä nyt mihinkään yhteydenottoihin. Kovasti kyllä väitti pentua hakiessamme, että olisi mukava kuulla kuulumisia, kun pentuihin kuitenkin on kiintynyt niitä kasvattaessa. Muutenkin antoi pentua hakiessa erittäin ammattimaisen vaikutelman, enkä olisi pystynyt hänestä tällaista kuvittelemaan.

Ensimmäisen vuoden ajan soittelin aina ajoittain ja laitoin sähköpostia mutta koskaan en saanut minkäänlaista vastausta. Ensimmäisenä jouluna laittoi kyllä joulukortin.

Naisesta en ole sen koommin kuullut kun rekisteripaperit tuli postissa.

Sinänsä suuri pettymys, koska Coma on mun ensimmäinen ihan ikioma koira ja olin silloin vasta 15-vuotias.  Ja eniten nyt ärsyttää se, että on mennyt tukemaan tuollaisen kasvattajan toimintaa, joka kasvattaa boksereita yleensäkin vain sen takia, että niistä saa niin hyvät rahat. Hyvää tuuria sinänsä, että koirassa ei onneksi ole mitään vikoja, mitä nyt hermopinne selässä, mutta siis mitään korjaamattomia juttuja kuitenkaan - onneksi!

Myös Coman sisaruksien omistajilta kuullut samaa juttua, sekä isosiskoni kertoi samaa (hänellä Catapha’sin tanskandoggi).                          

MILLOIN SULLA OLI EKA KOIRA? ONKO SE VIELÄ HENGISSÄ JA MILLAINEN SE OLI/ON?
-          Nana-suomenajokoira on mun, oikeastaan, ensimmäinen koira. Ainakin se on koira, jonka tulon muistan hyvin. Tai noh, se on mun ja mun pikkuveljen yhteinen.  Ja kyllä, Nana on vielä elossa. Nana tuli meille kun olin 10- tai 11-vuotias.

Nanaa ennen isällä on ollut ajokoiria ja yhden niistä muistan vielä kohtalaisesta – Tiva, suomenajokoiranarttu. Muistan Tivan kyllä aika hämärästi ja Tivasta mulla on vain muutamia muistoja. Sen muistan kuinka Tiva pyöri aina sängyssä kun etsi itselleen paikkaa mennä makaamaan, kuinka aina annoin sille pahanmakuiset lihanpalat salaa pöydästä ja kuinka Tiva oli vapaana pihassa ja kun sen oli aika tulla sisälle, sai sen mennä sieltä hakemaan koska oli jo kuuro, joten kutsuminen oli turhaa. Tiva eli muistaakseni 14-vuotiaaksi (en ole ihan varma), itse olin seitsemän kun Tiva kuoli. Tivan kuolemasta en muista mitään.

MITEN PÄÄDYIT BOKSERIIN, ETKÄ DALLUUN? MIKÄ VEI PLUSSANA JA MIKÄ MIINUKSENA?
-          Mä en nyt ihan tarkalleen muista, että minkä takia en sitten valinnutkaan dallua, se oli kyllä aluksi bokserin edellä vahvasti. Osasyynä kuitenkin, että dalluilla on hieman tuota riistaviettiä, enkä halunnut riistaviettistä koiraa – sellaisen jo omistaessa. Tulipas ehkä sitä karvaakin mietittyä kun dalluillahan on karvanlähtöaika oikeastaan koko ajan, eli ei ole niin kuin esimerkiksi bokserilla, että on sen muutaman kerran vuodessa. Ja se koiran valkoisuus. Kummallakin rodulla on mielestäni aika samanlainen höselö luonne ja varmasti motivointikin aika samaa luokkaa. Bokseri vei voiton suurimmaksi osaksi sen ulkonäön takia.

MITÄ ROTUJA AJATTELIT OTTAA SEURAAVAKSI?
-          Ensi kesänä tulee toinen bokseri perheeseen, siitä edemmäs en ole oikein ajatellut, josko kahdessa koirassa olisi ihan tarpeeksi hoidettavaa.

Mielessä on käynyt, että jos joskus jonkun pienemmän rodun voisi ottaa, niin ehkäpä japaninpystykorva ja kiinanharjakoira ovat sellaisia rotuja, mitä tässä on tullut pienistä roduista mietittyä – niiden ulkonäkö miellyttää omaa silmää, kuten myös luonne. Valkoistapaimenkoiraakin on tullut mietittyä, tanskandoggia, amstaffia, bullia, itse asiassa jopa keskikokoinen villakoirakin on käynyt mielessä. Luultavasti kuitenkin taloon tulee sitten bokseri, jos kolmannen koiran jossain vaiheessa otan. Oon niin menettänyt sydämeni tuolle rodulle.

PALJONKO SULLA MENEE RAHAA KOIRIIN?
-          Riippuu vähän mitä ostelen sille, nyt on mennyt aika paljon rahaa joululahjoihin ja oon tilannut kaikenlaisia pantoja kun iski hirveä pantakuume. Enkä ollut ennen tiennyt, että pantoja voi tilata mittatilauksella omanlaisen. Pantoja tullutkin tilattua oikein urakalla. Mutta luultavasti noin 50-100 euroa kuukaudessa.

MIKSEI SINULLA OLE JOULUMIELTÄ?
-          Ei oo lunta. Mä en pääse itse joulumieleen, jos ulkona ei oo sitä valkoista peitettä maassa. Jotenkin vaan tänä vuonna ei joulumieltä tullut, ei edes eilen lahjoja avatessa, saati sitten paketoidessa.

MITÄ MUSIIKKIA KUUNTELET?
-          Kuuntelen vähän laidasta laitaan, en kuitenkaan pidä raskaammasta musiikista, saan siitä vain päänsärkyä. Mainitaan nyt vaikka Rihanna, Tupac, Nancy Ajram ja Amy Winehouse. Näitä kuuntelen kaikista eniten tällä hetkellä.


Joululahjoja availtiin eilen ja niitä saatiinkin ihan urakalla. Itse sain lahjaksi Fiskarsin veitsiä ja veitsitelineen, kattiloita, sauvasekoittimen, sähkövispilän, kahvikuppeja, leivänpaahtimen sekä tietysti syleittäin karkkia ja hieman rahaa. Itseä harmittaa, että isän lahja ei ehtinyt vielä postissa tulemaan ja nyt pitääkin odotella sitten ensi viikkoa. Ai niiin ja koirat sai herkkuja.

Mitäs te saitte lahjaksi?

HYVÄÄ JOULUA!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti