sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tottistelukuume

Mulle on tullut ihan hirvee treenauskuume. Varmasti arkitottiskursseilla, jolla Coman kanssa ollaan käyty, on ollut vaikutusta asiaan. Coma tykkää työskentelemisestä, kun mä vaan osaisin opettaa sen kunnolla ja oikein. Mua kiinnostais osallistua BH-kokeeseen tuon kanssa. Toisaalta se pelottais ihan pirusti, mutta jotenkin kuumotellut tuolla takaravoissa jo pidemmän aikaa. Toko-kokeeseen ois kans kiva mennä. Luonnetestiin aiotaan mennä ensi kesänä.

Ollaan opeteltu nyt Coman kanssa oikeaa noutamista. Ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että Coma pitää kapulaa suussaan muutaman sekunnin. Tavoitteena olis pidentää kestoa huomattavasti ja sitten siirtyä siitä siihen itse noutamiseen. Noutaa Coma kyllä osaa, mutta ei osaa tuoda oikein. Luoksetulossa se tulee oikein istumaan eteen, tää pitäis saada vielä jotenkin tähän noutamiseenkin.


Lisäksi meidän pitäis harjotella huimasti luoksepäästävyyttä. Joo, siinä ei oo mitään ongelmaa, ettei Coma hyväksyis sitä, että joku lähestyy. Ongelma on se, että se rakastaa ihmisiä, eikä osaa hillitä itseään jos joku tulee selvästi kohti. Tätä ollaankin harjoiteltu arkitottiskursseilla ja se alkaa jo pikkaisen paremmin sujua. Vielä kun Coma ymmärtäisi, että sen täytyy pysyä istuma-asennossa mun vasemmalla puolella jalan vieressä.

Hyppyä Coma ei osaa. Tää pitäis myös opettaa. Onneksi tässä kävelymatkan päässä on kenttä, jossa on este ja A-estekin. Pitäisi ottaa oikein aiheeksi ja mennä harjoittelemaan tätäkin.

Jäävät on myös ongelma. Etenkin maate-meno sekä seisominen. Istumisen jäävänä se osaa jotenkuten, mutta tällöinkin minun täytyy sanoa paikka. Maahanmeno on muutenkin kovin hidas, täytyisi opetella se kokonaan uudestaan, jotta siihen saisi vähän enemmän vauhtia. Seisomisen osaa hyvin mun ollessa paikallani, mutta jos liikun samalla niin ei ainakaan vielä onnistu.

Seuraaminen hihnan kanssa toimii hyvin, oikeastaan erittäin hyvin. Kontakti on hyvä. Vielä pitäis saada se namikäsi häivytettyä niin ois tuo valmis. Ilman hihnaa saattaakin sitten vähän haahuilla ja katsekontakti katkeaa aina välillä, joten tätä täytyy harjoitella.

Paikallaan makaamista meidän ei sinänsä tarvitse harjoitella, muutakuin se maahanmeno opettaa uudelleen. Pysyy todella hyvin paikoillaan. Ainut asia mikä tässä jännittääkin on se, että kun tokokokeessa sekä BH-kokeessa siinä vieressä on muita koiria.. Ja Comahan on vieraskoira-aggressiivinen. Mietityttää, että miten mahta kuunnella siinä tilanteessa..

Kaukokäskytkin on hallussa, että niitä ei tarvitse harjoitella.. Kovasti on vielä harjoiteltavaa jos kokeisiin haluan joskus mennä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti