lauantai 15. syyskuuta 2012

Kuulumisia

Coman sterilointi alkaa pian olla ajankohtainen, luultavasti parin kuukauden sisällä Coma joutuu leikkauspöydälle. Itseäni jännittää nyt jo, onhan Coma kuitenkin ensimmäinen koira, joka joutuu sen kirurgin veitsen alle. Jännittää myöskin siitä tulevat muutokset Coman luonteessa ja kaikessa muussakin. Muuttuukohan Coman ja Caapon laumahierarkia jotenkin; tuleeko Comasta ns. vähäarvoisempi Caapolle kun se ei olekaan "enää" nartun hajuinen? Ja muuttuuko Coman suhtautuminen vieraisiin koiriin vielä huonompaan suuntaan? Toivottavasti mitään radikaaleja luonnemuutoksiakaan ei tule. 

Onneksi kuitenkin täälläpäin on leikkaus huomattavasti halvempi kuin esimerkiksi Helsingissä, jossa hintaa sille olisi voinut tulla jopa 500 euroa. Täällä Coman vakilääkärillä maksaa 250-300 euroa, koiran painon mukaan. 

Coman vieraskoira-aggressiivisuutta on tullut taas huomattua kun ollaan käyty täällä arkitottiksessa, jossa muita koiria on samassa ryhmässä yhdeksän. Coma alkaa heti piippaamaan kun mennään treenipaikalle, eikä rauhoitu ennen kuin auto on ajanut kotipihaan. Kuitenkin treenatessa kentällä Coma keskittää huomionsa suurimmaksi osaksi minuun alkujännityksen jälkeen. Ja tekee ihan täysillä kaiken! Itse asiassa olen saanut Comasta irti paljon enemmän treenikentällä kuin koskaan esimerkiksi kotipihalla treenatessa.

Caapon kanssa on tullut sellainen ongelma vastaan, että epäilen vahvasti eroahdistusta. Jos jätän koirat sisälle, Caapo alkaa vinkua. Ja tämä on alkanut ihan pari viikkoa takaperin. Ennen ei ollut minkäänlaista ongelmaa yksinolon suhteen. Tämän huomasin koiratreeneissä viime viikolla. Ensin oli siis Caapon vuoro treeneissä ja jätin Coman autoon. Coman vuoron tullessa kun Caapon piti jäädä yksin autoon, alkoi kova vinkuna, meinasi tulla ikkunan läpi autosta ulos. Coman ja mun treenit jäikin sitten väliin, ettei auton ikkuna mene rikki, niin kovasti Caapo yritti sieltä päästä pois. 

Ja Caapo siis osaa olla yksin autossa. On ollut ennenkin, eikä ole mitään ongelmaa ollut. Nyt olenkin hieman totuttanut Caapoa siihen, että tulen aina takaisin ja ollaan menossa parempaan suuntaan. Toivottavasti eroahdistus ei äidy tuhoamiseksi tai todella stressaavaksi Caapolle.

Caapo ei osaa vielä oikein keskittyä treeneissä, enkä ole siltä pyytänyt siellä vaikeita asioita. Pentukurssilla on opeteltu nättiä tervehtimistä kun ihminen tulee tervehtimään, Caapolle se ei ole onneksi koskaan ollut ongelma. Ollaan harjoiteltu nätisti hihnassa kävelemistäkin, mikä on Caapolle vielä haasteellista vieraiden koirien kanssa ollessa ja onkin tässä kehittynyt.

Korkeutta Caapolta löytyy tällä hetkellä 81 cm ja onkin nyt sentillä mennyt ohi doggiurosten vähimmäiskorkeusvaatimuksen. Ensimmäinen näyttely meillä on Seinäjoella 28.10. ja Caapo menee pentuluokkaan. Caapon kasvattaja Eila tulee myös kahden koiransa kanssa, joista toinen on Caapon emän ensimmäisestä pentueesta. 

1 kommentti:

  1. Älä turhaan stressaa sterilointia, hyvin se menee! Ja Coma kun liekataan tälläin näin vanhemmalla iällä jo, se tuskin tulee vaikuttamaan mitenkään luonteeseen, ei nartuilla muutenkaan se niin siihen vaikuta kun esim. uroksilla. Hienosti se menee ja Coma tuskin dramaattisesti muuttuu suuntaan tai toiseen, ja laumahierarkia varmasti tulee jatkossakin olemaan ok.... :-) Tsemppiä Caapon yksinolotreenaukseen!

    VastaaPoista