torstai 3. huhtikuuta 2014

Esineruutuilua ja äijiä

Mitäpäs muutakaan me ollaan taas keskiviikkona tehty kuin treenattu. Meillä oli taas siis koirankoulutustunnit ja suunnattiin tälläkin kertaa sinne metsään samoilemaan. Tarkoituksena oli siis neljän tunnin aikana kokeilla esineruutua sekä osa porukasta sai kokeilla taas hakua jos halusivat. Me tietty Coman kanssa haluttiin molempia taas.

Koko homma aloitettiin taas kerran alueen tallaamisella. Tehtiin tällä kertaa syvempi alue, koska meidän porukassa oli paljon pitkälle eteneviä koiria, ja vain toiselle puolelle keskilinjaa. Ensin valittiin ne esineet, jotka haluttiin, että koira tuo. Annettiin ne avustajalle, joka sitten innosti koiraa esineellä ja nakkasi sen metsään. 

Comalla oli tosi hyvä vire päällä ja sitä innostin hurrrrjasti autolta lähtiessä. Rinta rottingilla neidin kanssa painettiin keskilinjalle ja irrotettiin remmi ja sitten vaan pannasta kiinni ja metsän viereen seisomaan. Avustaja heilutteli esinettä Coman naaman edessä ja innosti sillä: "katoppa mikä mulla on täällä" "hähää" ja lähti peruuttelemaan taaksepäin aina kutsuen ja innostaen koiraa. Noin parinkymmenen metrin päässä pysähtyi ja vielä innosti koiraa, nakkasi esineen itsestään sivulle ja pysyi hiljaa hievahtamatta. Tässä vaiheessa koira päästettiin esineenhakuun. Comalla käskynä "esine".

Eipä kauaa nokka tuhissut kun räkänenä hyppäs puunrunkojen ja mättäiden läpi esineen luokse, hetken aikaa sen kanssa rallatti menemään ja käskin luokse. Taisi esineen kerran tiputtaa, mutta kävi itse sen nostamassa ja toi suoraan mulle. Bileet pystyyn ja nakkia naamariin, kyllä oli onnellinen koira! Toinen esinehaku tehtiin myös ja se meni kanssa oikein onnistuneesti. Nyt oli käytössä eri esine (narupallo) ja sen Coma tiputti useamman kerran, mutta toi sen kuitenkin mulle ja otettiin sitten palkaksi leikkimistä. Hieno likka!

Esineruudun lisäksi otettiin myöskin yksi henkilöhaku Coman kanssa (aikaa ei riittänyt enempään). Nyt Coma oli vielä innokkaampi ja kun innostin sitä kävellessä keskilinjalle "Missä äijä?", "Mennään ettiin äijiä", niin likkahan alko vinkumaan! Keskilinjalle kun päästiin niin maalimies oli mennyt jo metsään. Tehtiin tällä kertaa haamu äänen kera. Remmi taas pois pannasta ja mettän reunalle seisomaan pannasta kiinni pitäen. Opettaja huusi takaa "haamu" ja maalimies huusi "Coma" ja meni maahan makaamaan. Maalimies oli jonkin verran ison kuusen takana piilossa, ettei ollut suora näkyvyys.

Vapauttaessani neidin "Missä äijä" -käskyllä, Coma haukahti (!!!). Tämä koira ei siis hauku, ikinä! Joten aika korkeella vietillä pelattiin. Yhteensä minuutti tuolla meni maalimiehen löytämiseen ja sen kanssa metsästä poistumiseen, joten supernopea suoritus! Tästä mä sainkin videon ja saattekin sen katsoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti