lauantai 28. tammikuuta 2012

Ihana kamala pentukuume!

Mistä tää pentukuume oikein tulee? Tuntuu, että kesään on ihan liian pitkä aika! Mä en kestä enää, mä haluan sen oman pikku palleron jo tänne kotiin, vaikkakin mulla on täällä vielä tuo oma niin pieni palleroinen Coma, joka on luonteeltaan vieläkin kuin pentu.

Mä haluan haistaa sen pennun tuoksun, silittää sen ihanan pehmeää, vaaleanpunaista vauvamahaa! Haluan opettaa sille uusia juttuja ja tehdä kaiken toisin kuin Coman kanssa. Haluan, että tulevasta pennusta - Coresta - tulee koiraystävällinen ja, että se ei yritä heti tappaa kaikkia saman sukupuolen edustajia. Ei Comakaan nyt ketään tappaa yritä, mutta se ei vaan tule toimeen kaikkien narttujen kanssa. Ja mä toisaalta hyväksyn sen, ei sen tarvi tulla toimeen muiden narttujen kanssa. Ei ihmisetkään tule toimeen kaikkien kanssa, joten miksi koirien pitäisi?

Coman kanssa en aio enää mennä puistoon, jos siellä on muita koiria. Tästä lähin me treffataan vaan niitä, joiden kanssa Comalla ei oo mitään ongelmia. Juuri torstaina me Coman vanhan tutun kanssa puistoiltiin (Drago-bokseri) ja ai että niillä oli taas pitkästä aikaa hauskaa! Samalla vältän myös turhaan stressaamasta Comaa. Etpä varmaan sinäkään hirmuisesti tykkäis siitä, että jos sut heitettäis tuntemattomien ihmisten kanssa samaan tilaan ja sun pitäis kaikkien kanssa tulla toimeen? Se on stressaavaa, varsinkin jos tähän tilanteeseen joutuisi usein, joka kerta eri porukan kanssa.

Noh joo, se siitä saarnaamisesta. Muutto on sujunut hyvin. Coma on sopeutunut kotiin hyvin, on aika väsynyt ja sille tuli korvatulehdus. Kasvattajan kanssa tapaaminen maanantaina tai tiistaina, joten pentuasiatkin samalla etenee. Ruuti-kani on sopeutunut uuteen kotiin ja uusiin ihmisiin todella hyvin, ei ole enää niin arka.

Coma ja kämppiksen Tora-hamsu.

Ps. tarkimmat silmät osasivat bongata tulevan pennen nimen!

6 kommenttia:

 1. Arvaappa löytyykö täältäkin suunnasta pientä pentuvauvakuumetta :3! Sun koiras on maailman söpöin ! :)

  VastaaPoista
 2. Tuntuupa sitä hauvavauvakuumetta löytyvän vähän joka suunnasta! =) Ja kiitos paljon, Coma kiittää =)

  VastaaPoista
 3. Hauvakuumeen parantaa hauvan hankkiminen : )
  Ihania kuvia sun koirulista.

  Mukavaa viikonloppua

  T. Erjuska ja Siiri-koira

  VastaaPoista
 4. Pakko kyllä kommentoida nyt tähänkin... Itse koulutan koirani sillä mentaliteetilla, että kestään ei tarvitse tykätä, mutta toimeen on tultava. Eli jos minä sanon niin suut pysyvät supussa ja hampaat siellä omassa suussa. Tilanteesta voi aina poistua takavasemmalle, mutta provosoida ei saa. Jos toinen tulee iholle ja alkaa provosoida niin sitten saa sanoa. Silloin pitäisi toisen koiran omistajankin jo kyllä tajuta korjata oman koiransa käytöstä. Eli eikö ideaalitilanne olisi sunkin saada Coma tajuamaan, että tilanteesta voi poistua :) Vai onko Comalla tapana hyökätä ns. kysymättä? Silloin koiralle on tehtävä selväksi, että se ei ole ok. Jos koira ainoastaan puolustaa itseään niin pitää välttää tilanteita, joissa se joutuisi puolustusasemaan. Itse en koirapuistoissa juurikaan enää meidän koirien kanssa käy, koska siellä käy niin paljon niitä typeriä omistajia, joilla ei ole harmainta aavistustakaan koirien välisestä elekielestä ja ennakoinnista... Ennakointi ja oman koiran tuntemus yleensä pelastaa pahoilta tilanteilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, ideaalitilanne on saada Coma tajuamaan, että tilanteesta voi poistua ja tämä Coman aggressiivisuus on muutenkin ihan täysin minun omaa syytäni - en ole osannut lukea omani elekieltä ja enkä myöskään muiden koirien, ja ennakointini on ollut persiistä.

   Ja kyllä Comalla on joskus tapana hyökätä kysymättä, mutta toisinaan se sietää muilta koirilta mitä vaan (pieniä varoituksia saattaa antaa jos urokset hyppii selkään, mutta ei ole käynyt kiinni). Tuttujen koirien kanssa se tulee toimeen _erittäin_ hyvin (narttuja myös kavereina). Ja Comalle olen tehnyt selväksi, että hyökkääminen ei ole ok asia.

   Mä vaan en pysty uskomaan, että Coma pystyisi enää luottamaan toisiin koiriin niin hyvin, että se pystyisi olemaan hieman oudompienkin koirien kanssa samassa tilassa ilman että käy kiinni. Coma on saanut ensimmäisen kahden vuoden aikana elämässään liian monta kertaa turpaansa minun tyhmyyteni takia. Mutta periaatteessahan sen ei tarvitsisi luottaa muihin koiriin, kunhan se vain luottaisi siihen, että mä pidän Comasta huolen, oli tilanne mikä tahansa.

   Se siinä onkin hankalaa kun tuo on niin _helvetin_ nopea! Ensin kaikki saattaa olla hyvin, kunnes yhdessä sekunnissa kaikki räjähtää. (ja kyllä yritän seurata parhaani mukaan koirien elekieltä)

   Poista