torstai 18. lokakuuta 2012

Lenkkireittimme osa 1: Metsälenkki


Innostuin niin kovasti yhdestä postausehdotuksesta, että päätin tehdä ensimmäisen osan heti! Jos joku ei  vielä otsikosta tajunnut, niin minua ehdotettiin tekemään lenkkireittipostaus, jossa esittelen meidän lenkkireittejä. Ensimmäisessä osassa esittelen meidän suosikin, metsäreitin, jossa tänäänkin kävin koiria juoksuttamassa. Päätin esitellä tämän ensimmäisenä koska tuli tänään metsästä otettua kuvia lenkillä ollessamme. Kuitenkaan itse tiestä, joka metsään kulkee, en ottanut kuvia joten siitä tulee kuvat sitten tähän samaan postaukseen myöhemmin.

Ylläolevassa kuvassa on siis piirrettynä lenkkireittejämme. Piirroksia tulee lisää kyllä myöhemmin. Metsäreitille mennään siis kuvassa olevaa PINKKIÄ reittiä pitkin. Matkaa metsään on kotoa noin kilometri. Tämä matka kävellään hihnassa ja samalla tulee hyvä alkulämmittely, että loppuverryttely. Metsä ei ole mitenkään suuri, mutta juuri hyvän kokoinen noille ja saa koirat väsytettyä siellä. 

Tässä metsässä ei ole mitään metsäpolkuja, tai muutenkaan pahemmin tehty lenkkireittejä. Metsässä on kyllä pieniä teitä, yksi näkyy alla olevista kuvista. Näitä pikkuteitä siellä on ristiin ja rastiin ja niitä kierrellään sitten koirien kanssa. Tällä reitillä aikaa tulee vietettyä puolestatoista tunnista kolmeen tuntiin, riippuen siitä, että kuinka paljon kiertelemme noita metsän pikkuteitä.


Joskus saatamme jatkaa matkaa myös maantien yli olevaan metsään, joka on huomattavasti isompi. Siellä aikaa saa menemään helposti parista tunnista neljään tuntiin. Siellä onkin enemmän sitten metsäpolkuja, monen kymmenen kilometrin edestä. Usein juoksutan koiria myös kotimme vieressä olevalla pellolla.

VIHREÄ reitti vie Luhtaan. Luhdassa meillä asustavat sonnit. Yleensä menemme tälle reitille kaverini kanssa ja matkaa tulee käveltyä noin kolme kilometriä, joskus enemmän jos menemme kävelemään joen rantaan peltoja pitkin. Aikaa tällä reitillä tulee käytettyä tunnista pariin tuntiin. Reitillä on koko matkan peltoa ja koirat yleensä menevät samalla pelloille juoksemaan kun me kävelemme tietä pitkin. Tämän reitin alussa koirat ovat hetken matkaa hihnassa, jotta lihakset lämpenevät ennen vapaana juoksemista, kuten myös lopussa, jotta ei tule lihasjumeja.  Tätä reittiä enemmän esittelen myöhemmin. 

2 kommenttia:

  1. Jee, teit tän postauksen. Tosi hyvä! 8) Hih, on mukavaa olla 'inspiraation' lähde.

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva postaus! Ois kivana lisänä ollut vaikka joku video teidän märkäkuonojen riehumisesta ja kuviakin olisi saanut olla enemmän. Tosi selkeesti selitit noi reitit ja ihmeellisen hyvin piirretty kartta :D Ite en onnistuis piirtään semmosta mistä tajuais jotain! No kuitenkin tästä hyvä itekkin lähtee kokoomaan postausta meidän lenkkireiteistä :D Kiitoskiitos!

    VastaaPoista