sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Seinäjoki KV 28.10.2012

Huh mikä päivä. En voi muuta sanoa, että on näyttelyissä käyminen oikeasti rankkaa. En voi edes kuvitella miten rankkaa ihmisillä - jotka esittävät monta koiraa samana päivänä - on, tai jotka matkustavat pitkän matkan päästä näyttelypaikalle ja palaavat kotiin vielä samana päivänä. Tänään käytiin siis tuon PienenSuuren kanssa Kansainvälisessä koiranäyttelyssä Seinäjoella. 

Pentuluokassa oli yksi uros Caapon lisäksi, C'mon Knock Me Out (keltainen). Hauska juttu on, että tämä C'mon K-pentue on syntynyt täysin samana päivänä kuin Samuraiwood'sin F-pentue, joten näyttelyssä näki hyvin miten erilaisesti kaksi saman ikäistä pentua voi kehittyä. Narttuja ei sitten pentuluokassa ollut ollenkaan, mikä on toisaalta ihan hyvä niin jäi tämä ensimmäinen kerta hieman lyhyemmäksi ja helpommaksi Caapolle.

Hurja sitä jännitystä ennen kehän alkamista. Caapo osasi ottaa yllättävänkin rauhallisesti, vaikkei koskaan hallissa olla mätsäreissä tms. treeneissä oltu, välillä pisti kyljelleenkin makaamaan maahan. Kehässä menikin sitten mielestäni Caapolla todella hyvin. Koskaan ei ole mätsäreissäkään mennyt noin hienosti. Toki tuolla oli oikein kunnolla tilaa juoksuttaa koiraa ja seisottaa myös, dogeilla olikin puolet isompi kehä kuin mitä suurimmalla osasta roduista oli, ihmekös tuo. 

Tuomari oli mukava. Käsitteli Caapoa nätisti, eikä ollenkaan rajusti. Katsoi hampaat ja tunnusteli muutenkin kroppaa hellävaraisesti ja rauhallisesti. Mielestäni ehkä turhan kauan seisotti, kehäsihteeri kirjoitti samalla arvostelua, joka olikin kuitenkin mielestäni hyvin pitkä ja kattava. Muutaman kerran piti korjata Caapon seisontaa kun liikkui, mutta pentuhan tuo vasta on, että en olisi voinut parempaa suoritusta kuvitellakaan. Ravasikin oikein lennokkaasti ja kovalla vauhdilla edellä menevän perässä, hyvä kun itse pysyin Caapon mukana.

Noh, mitkäs tulokset me sitten saatiinkaan. PEK1 KP ROP-pentu! Ihan mielettömän mahtava tulos! En olisi osannut kuvitellakaan, että meidän eka esiintyminen menisi näin hyvin. Arvostelukin oli kattava ja mielestäni oikein hyvä; "Oikea koko, erinomainen luusto. Tänään aavistuksen pitkärunkoinen, mutta ylälinja kestää hyvin seistessä, että liikkeessä. Riittävät kulmaukset, oikea-asentoiset raajat ja tassut. Lupaava, pitkä, komea uroksen pää, kaunis huulikulma. Otsapenger saa vielä kehittyä. Tasainen, jakautuva juovitus, pohjaväri riittävän tumma. Lupaava kokonaisuus."

Kuvailin sitten Caapon kehän jälkeen boksereita. Niitä oli kuitenkin niin paljon, että aika pian sitten lopulta lähdettiin. Kaikki oltiin kuitenkin aika väsyneitä. 

Seuraava koitos onkin sitten marraskuun 11. päivä. Suuntaamme silloin Caapon kanssa Helsingin Best-In Puppy Show:ta kohti. Kasvattajan koiria tulossa kahdeksan kipaletta, että kova meno tulossa. Täytyy rutkasti harjoitella, että saadaan hyvä suoritus tuolloinkin. Samalla reissulla sitten tietty treffaillaan pääkaupunkiseudulla asuvia koirakoita kun kerran sinne ollaan menossa.

3 kommenttia: