keskiviikko 19. joulukuuta 2012

All I need is you and I

Coman sterilaatio on viimein hoidettu. Tänään Coma leikattiin. Eläinlääkärillä kesti hieman yli tunti leikkauksessa, mikä tuntuu minusta hyvin lyhyeltä ajalta, olisin kuvitellut, että siinä kestäisi parista tunnista kolmeen tuntiin. Munasarjoja oli kuulemma ollut vaikea löytää; ne olivat olleet normaalia "piilommassa", mikä tietysti sitten vielä pidensi leikkausaikaa. Nukkunut Coma oli kuulemma todella hyvin ja sikeästi koko leikkauksen ajan.

Saatiin hoito-ohjeet ja parin viikon päästä pitäisi mennä tikkien poistoon. Tuolla se nyt nukkuu "tyytyväisenä" tuolla häkissän peiton alla. Muutaman kerran se on nyt jo heräillyt, mutta mennyt heti takaisin nukkumaan. Hyvä vaan, jos saisi nukuttua vaikka koko yön yli sikeästi, parantuisi sitten nopeamminkin. Antibiootteja ja kipulääkkeitä saatiin tietenkin myös mukaan. Koko hoidolle hintaa tuli yhteensä 310 euroa 26 kiloiselle koiralle.


Ei päästy meidän vakiellälle, koska heillä ei ollut enää vapaita aikoja ennen joululomaa. Leikkauksen halusin ennen joululomaa, jotta voisin itse olla kotona ja vahtia Comaa. Vihdoin, nyt se on ohi.

Lisäksi vielä, kun en oo täällä pitkään aikaan Caapon ongelmista yksinjäämisessä puhunut, niin ne on parempaan suuntaan. Vähän jännitin, että miten käy kun koulu alkoi, mutta eipä oo ollut pahempaa ongelmaa. Parina ekana päivänä oli vinkunut vähä perään, mutta se on loppunut kokonaan. Joten hyvältä näyttää Caaponkin suhteen.

6 kommenttia:

 1. Missä tuo Coman leikkaus on tehty? Meillä nimittäin maksoi 22kg koiralla 421€! Tosin meillä oli epäilys kohtutulehduksesta samalla, mutta aika hurja ero kumminkin, varsinkin kun mulla vielä huomattavasti pienempi koira :)

  VastaaPoista
 2. Äh moka tuli tuohon painoon! Ei nyt huomattavasti pienempi, mutta vähän kuitenkin :)

  VastaaPoista
 3. Sanni / Leikkautin Kauhajoella. Eläinlääkärin nimeä en just nyt muista (=D) koska ei ollut meidän vakiellä. Vakiellällä olisi tullut muutaman kympin vielä halvemmaksikin, mutta heillä ei ollut vapaita aikoja ennen joululomaa.

  VastaaPoista
 4. Aivan okei, mun koira leikattiin Jyväskylässä. Täällä on vissiin vähän kovempi hintataso.

  VastaaPoista
 5. Anonyymi1/2/13 19:28

  Minkälaisia valeraskausoireita Comalla oli, siis kuinka pahoja? Tuliko maitoa? Minun koiralla on ollut valeraskaus jo monesti ja ne on aika rankkoja koiralle. Käytös muuttuu rajusti eli mielessä on vain hoidettavat tavarat ja varastaa vaatteitakin. Nisät turpoaa tosi pahasti ja maitoa tulee. Tuntuu että valeraskaudet vain pahenee ja pitenee iän myötä. Sterilisaatio kuulostaisi houkuttelevalta vaihtoehdolta, koska pentuja ei ole hankittu eikä hankita, ja kohtutulehdus huolettaa. Niin ja koirani on pienikokoinen, mutta ikää on jo 5v..

  VastaaPoista
 6. Ano:
  Comalla oli myös todella pahat valeraskausoireet. Käytös muuttui; sekosi jos kuuli pientäkin "vikinää" jostain, luuli ilmeisesti pennun ääneksi. Yritti tehdä pesän joka ikiseen nurkkaan minkä löysi, nukkui yöt ERITTÄIN AHTAAN sängyn alla. Oli myöskin ärtyisämpi kuin normaalisti. Lisäksi sitten noita fyysisiä oireita olivat juurikin nisien turpoaminen ja niistä tuli myös ihan järkyttävä määrä maitoa jos niitä vähänkään meni pusertamaan.

  Suosittelen kyllä sterilisaatiota, eikä tuo viiden vuoden ikä oo vielä ikä eikä mikään. Uusimmassa postauksessani mulla on koiran leikkauttamisen hyviä ja huonoja puolia sekä muutakin yleisesti, kannattaa lukaista =)

  VastaaPoista