maanantai 24. joulukuuta 2012

Jouluaaton blogiarvostelut!

Eli siis valitsin eilen (kyllä oli vaikeaa olla postaamatta tätä jo eilen) viisi parasta linkkaamaanne blogia. Blogeja oli linkitetty aika kiva määrä, yli 30. Joukossa oli todella hyviä blogeja ja jokaisessa blogissa oli jotain kivaa. Mieleiseni blogit valitsin ensin ulkoasun perusteella, joihin sitten tutustuin enemmän ajan kanssa ja pudotin pois osan blogeista. Eli siis ulkoasu oli alussa suurin kriteeri, mutta kun tuli viiden parhaan blogin valinta, keskityin enemmän kirjoitusasuun, kuviin sekä tekstin sisältöön.

Blogit eivät ole paremmuusjärjestyksessä, vaan olen ne summittain tähän laittanut. Viidestä parhaasta blogista olen kirjoittanut niin hyviä kuin huonojakin puolia. Blogiin pääset tutustumaan paremmin klikkaamalla kuvaa. Todellakin suosittelen tutustumaan näihin blogeihin; ulkoasu on myös kaunis, mutta tekstit ovat myös mielenkiintoisia ja kattavia.
___________________________________________________________________________________


Tähän blogiin rakastuin heti kun sen näin. Olen tätä blogia muistaakseni joskus aikaisemmin anonyymisti seurannut, mutta nyt kyllä ryhdyin lukijaksi. Blogin ulkoasu on todella kaunis, ehkä kuitenkin liian sininen minun mieleeni. Blogi on myöskin ehkä turhan leveä (ja minulla kyllä on iso näyttö =D), mutta postaukset ovat pitkiä ja niissä on paljon isoja, hyvänlaatuisia kuvia, joten annetaan tämä anteeksi. Sivulinkit ovat kivasti toteutetut ja niissä on todella kattavasti infoa sekä tietenkin niitä kuvia.

Postaukset ovat sisällöltään mielenkiintoisia ja niitä on mukava lukea. Kirjoitusvirheitä en löydä kovinkaan montaa, eikä teksteissä ole hymiöitä(!). Kuvat ovat erittäin hyvälaatuisia ja niitä on paljon. Lisäksi ne ovat riittävän suuria, jotta niitä ei erikseen tarvitse availla. Kokonaisuudeltaan hyvä blogi, jonka ulkoasuun on selvästi nähty vaivaa.

+ ulkoasu
+ laadukkaat, suuret kuvat
+ sopivan pituiset, asialliset postaukset

- ulkoasun sinisyys
- blogin leveys
Tässäkin blogissa ulkoasuun on selvästi panostettu. Banneri on ilmeisesti edellisen blogin kirjoittajan tekemä. Blogissa on ihan ok-laatuisia kuvia ja ne ovat myös hyvän kokoisia. Tausta on minusta hieman tylsän ruskea ja katkeaa ylhäältä. Postaukset ovat mieleeni hieman sekavia ja tekstiä niissä on kovin vähän. Minua häiritsi tuo, kun yritti avata uudelle sivulle jotain linkkiä ja avaan ne aina painamalla hiiren oikeanpuolimmaista näppäintä, jotta voin katsoa sen myöhemmin. Tässä blogissa se ei onnistunut, koska kopioiminen oli kielletty.

Vasemmassa sivussa olevat sivuihin johtavat linkit on kivasti toteutettu. Ne sopivat hyvin blogin väreihin. Esittelysivut ovat hyvin tehdyt. Niissä on sopivasti tekstiä ja teksti on kirjoitettu huumorintajulla, joten sitä oli kiva lukea. Kokonaisuudeeltaan tämäkin on ihan ok blogi, ulkoasu kaunis, mutta postauksiin voitaisiin panostaa enemmän.

+ kaunis ulkoasu
+ esittelysivut ja niiden linkit

- taustan tylsä väri ja katkeaminen
- postausten lyhyys 


Tämän blogin ulkoasu poikkesikin hieman kahdesta edellisestä, ulkoasu on kuitenkin yksinkertaisuudessaan kaunis. Tähän vuodenaikaan liittyen olisin ehkä kuitenkin toivonut ulkoasusta talvisempaa, nyt se tuo mieleeni oikeastaan vain kesän. Tästä blogista en löytänyt ollenkaan esittelysivuja, mikä oli harmi, koska minä tykkään lukea nämä sivut aina ennen kuin aloitan tutustumisen blogiin. Näin saan pientä pohjaa siihen, millaisia blogin päätähdet ovat.

Postaukset ovat ihan kivanpituisia ja niissä on myös kivasti kuvia mukana. Kuvat ovat ihan ok-laatuisia. Minua häiritsee kuitenkin kuvissa olevat kehykset, ne eivät iske minuun ja sekoittavat mielestäni postauksia. Sivupalkista löytyi kuvat koirista ja pienet "esittelyt" mikä oli ihan hyvä idea kun kerran oikeita esittelysivuja koirilla ei ollut. Kokonaisuudessaan tämäkin blogi on kivanlainen, kuitenkin blogista löytyy paljon parannettavaa.

+ yksinkertainen, kaunis ulkoasu
+ paljon kuvia

- esittelysivujen puuttuminen
- ulkoasun kesäisyysTämän blogin lukija olenkin ollut jo hetken aikaa ja heti ensimmäisen kerran ulkoasun nähtyäni, rakastuin siihen. Ulkoasu on todellakin erilainen kuin monissa muissa blogeissa. Banneri on toteutettu hienosti ja jatkuu kivasti myös tuohon sivulle. Postausten nimen yläpuolella on kiva pieni yksityiskohtainen lisäys tarinaan. Myöskin kun hiiren siirtää sen sivun kohdalle, jolle haluaa mennä, ilmestyy sivun nimen alapuolelle "tarinaan" sopiva teksti. Teksti on kuitenkin valitettavan pientä ja jouduin siristelemään, jotta saisin tekstistä selvän.

Esittelusivuille siirryttäessä kuvalinkit on toteutettu blogiin sopivaksi. Kaikista koirista on kivat, kattavat esittelyt. Myös omistajan esittelyä oli kiva lukea, ainut mikä jäi harmittamaan oli se, että kirjoittajasta ei ollut kuvaa.

Postaukset ovat mielenkiintoisia ja joukosta löytyy myös niitä asiapohjaisia artikkeleita mitä on kiva lukea. Postauksissa on myöskin kivasti kuvia ja tekstiä, jota on helppo lukea. Kokonaisuudessaan tämä blogi on hyvin kaunis ja ulkoasultaan erilainen, blogiin selvästi nähty vaivaa.

+ kaunis, erilainen ulkoasu
+ asiapohjaiset postaukset

- omistajan esittelysivulta puuttuva kuva
- sivupalkin täysinäisyysTämän blogin ulkoasu on myöskin sellainen, jota ei vastaan tule. Ulkoasuun on lisätty pieniä yksityiskohtia yläkuvan kohdalle, jotka tuovat mieleen joulun. Esittelysivuja en löytänyt, mutta kun vähän seikkailin niin löysin ne kotisivuilta. Toivoisin kuitenkin, että esittelysivut löytyisivät blogista itsestään, jotta ei tarvitse joka paikassa seikkailla.

Postaukset ovat pitkiä! Ja ne on kirjoitettu hyvin asialliseen tyyliin, hyvällä kirjakielellä eikä virheitä löydy. Postauksista löytyy myös kuvia ja ne on sopivasti sijoitettu sopimaan tekstin yhteyteen. Tässä blogissa kuvien kehykset ovat erilaiset ja ne ovat minusta kiva lisä ja sopivat blogin ulkoasuun. Sivupalkki vasemmalla on mielestäni ehkä turhan leveä, sekä aiheet-gadget turhan sekava. Vihreä ei ole suosikkivärejäni, mutta tämä sävy on ihan kiva. Kokonaisuudeltaan siis blogi, jonka ulkoasuun selvästi panostettu ja tekstien eteen nähdään vaivaa.

+ ulkoasu, toista samanlaista tuskin tulee vastaan
+ postauksien pituus

- sivupalkki turhan leveä
- esittelysivut uupuvat

___________________________________________________________________________________

Noniin, elikkäs tässä nämä arvostelut nyt olisi. En viitsinyt ihan hirveän pitkiä ruveta kirjoittelemaan, näissäkin meni jo aikaa. Yritin tehdä jokaisesta arvostelusta suurinpiirtein samanmittaisen, niissä tosin toistuvat asiat useaan kertaan, mutta se meni nyt näin. Toivottavasti kelpaa =)

6 kommenttia:

 1. Awww. Kiitos kauheasti meidän blogin valitsemisesta ja arvostelemisesta. ^^

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos kivasta arvostelusta ja top5 pääsystä! :)

  VastaaPoista
 3. Näistä sainki muutaman uuden seurattavan blogin.:)

  VastaaPoista
 4. sinut on haastettu:)

  haaste-> http://iikku-iikku.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kiitos kovasti meidän blogin valinnasta ja mukavasta arvostelusta! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! :3 Tuo kopionesto on tosiaan aika turha, olen miettinyt jo jonkin aikaa poistavani sen, häiritsee välillä itseänikin.. :D

  VastaaPoista